A fost desemnată cea mai verde linie aeriană din Europa, cu cele mai mici emisii de CO2

A fost desemnată cea mai verde linie aeriană din Europa, cu cele mai mici emisii de CO2

Wizz Air

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa şi cel mai mare operator de transport low-cost din Europa Centrală şi de Est operează cu cele mai scăzute emisii de CO2 per pasager dintre toate companiile aeriene concurente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu 56,5g CO2 pe pasager/km în mai 2019, Wizz Air este compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică pe pasager. În continuare, Wizz Air face un demers proactiv pentru a include cifra emisiilor în statisticile sale lunare, adăugând transparenţă pentru a le permite pasagerilor să deţină toate informaţiile necesare pentru a face alegeri responsabile.

Wizz Air operează o flotă modernă de aeronave Airbus A320, A321CEO şi A321NEO cu o vârstă medie de 4,7 ani, una dintre cele mai tinere din industrie. Valoarea emisiilor de CO2 ale Wizz Air per pasager/km a înregistrat o tendinţă continuă de scădere în ultimii ani, reducându-se cu 4,4% în luna mai 2019 faţă de anul precedent. Cu mai mult de 250 de aeronave Airbus A321NEO comandate, Wizz Air va continua să îşi crească eficienţa şi rezultatele în acest domeniu, amprenta ecologică urmând să scadă cu o treime pentru fiecare pasager pe parcursul următorului deceniu.

Cifre lunare mai 2019

Revenue passenger kilometres flown (numărul de kilometri parcurşi de pasageri plătitori)  -5.656m km
Pasageri transportaţi - 3,47m pasageri
Emisii CO2 - 319.760 tone
Grame de CO2 per pasager/km - 56,5 g per pasager/km

A320neo şi celelalte modele din familie au făcut pionierat şi au încorporat cele mai noi tehnologii, inclusiv motoarele de nouă generaţie şi designul de referinţă al cabinei, oferind economii de 20% pentru costurile de combustibil. A321neo oferă, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot în comparaţie cu aeronavele de generaţie anterioară. De la intrarea în funcţiune la începutul anului 2016, motorul Turbofan de la Pratt and Whitney a demonstrat capacitatea sa declarată de a reduce emisiile de oxizi de azot cu 50%.

József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air, a declarat: „Scopul Wizz Air este acela de a veni în sprijinul pasagerilor oferindu-le acestora libertatea de a călători la preţuri accesibile şi ne mândrim că vom oferi acest lucru în modul cel mai sustenabil. Să fii o afacere responsabilă şi să asiguri un viitor durabil pentru generaţiile următoare nu este o competiţie. Astăzi, având cele mai scăzute emisii de CO2 pe pasager/km din industrie, Wizz Air este deja cea mai ecologică alegere de călătorie cu avionul pe care un pasager o poate face. Am stabilit obiective ambiţioase pentru a diminua în continuare impactul asupra mediului, prin implementarea tehnologiei de ultimă generaţie şi reducerea emisiilor de CO2 pe pasager cu o treime până în 2030. Avem cele mai bune instrumente pentru a realiza acest lucru – aeronava A321NEO cu o configuraţie de 239 de locuri pentru pasageri şi motoarele Turbofan de la Pratt and Whitney oferă cea mai curată şi mai ecologică tehnologie care există în prezent în lume.”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările