Ţara în care angajatorii care-şi obligă muncitorii să lucreze peste program ajung la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care îşi obligă angajaţii să lucreze mai mult de 52 de ore pe săptămână vor face 2 ani de închisoare sau vor primi o amendă de 17.960 dolari, începând de astăzi, 2 iulie 2018, după ce programul de lucru li s-a scurtat de la 68 de ore săprămânal.

Prin scurtarea săptămânii de muncă, oficialii guvernamentali din Coreea de Sud încearcă să crească calitatea vieţii pentru cetăţeni, scrie straitstimes.com.

Aceasta este una dintre legile promise în campanie de preşedintele ţării, Moon Jae-in, fiind afectate business-urile cu peste 300 de salariaţi, agenţiile şi birourile guvernamentale.

Sub această lege, muncitorii din Coreea de Sud vor lucra 40 de ore pe săptămână şi încă 12 ore adiţionale peste program. 

Sunt încântată de ştire, a declarat Shin Na-eun, în vârstă de 29 de ani, care are propria afacere în Seul după ce şi-a dat demisia de la o firmă mare cu 2 ani în urmă.

„Sunt multe motive pentru care mi-am dat demisia, deşi era un job stabil ca multe altele. Unul dintre motive a fost, desigur, munca peste program”, a spus Shin, care a preciazat că de multe ori continua să muncească şi de acasă.

„Nu sunt naivă să cred că această lege va schimba totul peste noapte, dar cred că se merge în direcţia bună”, a mai arătat Na-eun.

Sud-coreenii lucrează anual cu 300 de ore mai mult decât angajaţi din alte ţări precum SUA sau Italia şi cu 700 de ore mai mult decât în Germania sau Norvegia, conform OCDE.

De asemenea, studiile au arătat că orele lungi de muncă nu înseamnă o mai bună productivitate. În 2014, productivitatea muncii în Coreea de Sud era de 31,9 dolari pe oră, semnificativ mai scăzută decât media OCDE de 49 dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite