Şeful Tarom şi-a dat demisia

Şeful Tarom şi-a dat demisia

Eugen Davidoiu FOTO Inquam / George Călin

Eugen Davidoiu, directorul Tarom, şi-a anunţat astăzi demisia, deşi duminică spunea că nu va face acest lucru, pentru că a fost „foarte eficient”, iar pierderile companiei nu sunt de fapt pierderi, ci „o lipsă de venituri”. Piloţii cer premierului menţinerea lui Davidoiu în funcţie, spunând că a implementat o serie de măsuri care vor scoate Tarom din impas.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Mihai Tudose a spus, luni dimineaţă, că verificările dispuse de el vor fi făcute, în pofida demisiei lui Davidoiu.
 
Demisia şefului Tarom survine anunţului făcut ieri de premierul Mihai Tudose, că astăzi va trimite Corpul de Control la Tarom, pentru a verifica care au fost motivele pentru care această companie de stat a înregistrat pierderi uriaşe în ultimii ani.
 

Piloţii îl susţin pe Davidoiu: Interimatele generează neîncredere

Într-o scrisoare trimisă premierului, piloţii Tarom susţin menţinerea lui Eugen Davidoiu la conducerea companiei, argumentând că acesta este un director onest şi deschis, care a implementat o serie de măsuri a căror continuare vor rezolva cel puţin o parte din problemele Tarom.

Susţinând că Tarom „nu a primit şi nu primeste ajutor de stat, ceea ce înseamnă că din bugetul de stat nu se virează nici un leu către TAROM” şi că „TAROM nu are nici o datorie către terţi, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale”, reprezentanţii Sindicatul Piloţilor de Linie din România (SPRL) precizează că au găsit în actuala echipă de management un partener de dialog onest şi deschis atât în rezolvarea problemelor privind  stoparea plecărilor piloţilor din companie către alţi operatori aerieni cât şi în privinţa perspectivelor de dezvoltare pe termen scurt şi mediu a operatorului aerian.

 „Actualul management a reuşit să găsească soluţii de menţinere în piaţa extrem de concurenţială, ba chiar de dezvoltare pentru compania TAROM, fără a apela la consultanţi externi plătiţi cu sume exorbitante în trecut. Trebuie, însa, să fim realişti: unele din nerealizările constatate azi sunt consecinţe ale unor măsuri luate de conduceri trecute ale companiei şi care abia acum işi arată ineficienţa. De asemenea, nu ne putem aştepta la minuni, peste noapte, ci trebuie să gândim împreuna soluţii pentru rezolvarea pe rând a problemelor în ordinea mărimii şi importanţei lor pentru relansarea companiei”, se arată în documentul citat de dcnews.ro.

Piloţii l-au informat pe premier că este în curs de desfăşurare evaluarea fiecărei direcţii şi departament în scopul identificării celor care prin activitatea lor au adus prejudicii companiei, şi că instituţiile competente vor fi sesizate pentru tragerea la răspundere a vinovaţillor.

 Tudose ar fi cerut fie demisia ministrului Transporturilor, fie a şefului Tarom

Pe de altă parte, surse citate de News.ro, au afirmat că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul Tarom.
 
Răzvan Cuc ar fi căutat susţinere la partid, însă în urma discuţiilor de duminică a decis să renunţe la directorul Tarom, care a ales să demisioneze.
 
Premierul Mihai Tudose i-a reproşat, vineri, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Transporturilor, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, şi, de aseamenea, că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.
 
„Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat premierul pe ministrul Transporturilor.
 
„Da domnule prim-ministru, aşa este”, i-a răspuns Cuc.
 
„Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie”, i-a reporoşat Tudose.
 
Citeşte şi:
 
 
 
citeste totul despre: