Şeful Renault ia în calcul noi reduceri de costuri. Ce schimbări aduce planul intitulat „Renaulution“

Şeful Renault ia în calcul noi reduceri de costuri. Ce schimbări aduce planul intitulat „Renaulution“

Luca de Meo

Producătorul auto Renault, proprietarul Dacia, ar putea fi nevoit să facă noi reduceri de costuri, pe lângă tăierile de 2 miliarde de euro anunţate deja, pentru a-şi reveni financiar, a declarat noul şef executiv al companiei, Luca de Meo, arată o notă văzută de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Scopul este să revenim pe drumul cel bun şi să rezolvăm problemele cele mai presante cât mai repede posibil: trezorerie şi costuri. Acest lucru înseamnă că va trebui probabil să mergem mai departe decât planificam cu eforturile noastre de reducere a costurilor”, a spus el în notă.

Luca De Meo, fost executiv al Volkswagen, care a preluat funcţia de CEO al Renault în iulie, nu a precizat câţi bani în plus ar trebui să economisească compania.

Solicitat să comenteze nota, un purtător de cuvânt al Renault a declarat că Luca De Meo lucrează la un plan de transformare a companiei, concentrându-se mai mult pe profitabilitate decât pe volumele de vânzări.

Renault a recunoscut în luna mai că ambiţiile sale globale au fost nerealiste şi a anunţat planuri de tăiere a aproximativ 15.000 de locuri de muncă, reducerea producţiei şi restructurarea fabricilor franceze, în încercarea de a reduce costurile cu 2 miliarde de euro.

Luca De Meo a spus în notă că Renault ar trebui să meargă pe o cale similară cu cea urmată de rivalul PSA, producătorul de maşini Peugeot, care s-a concentrat pe reducerea costurilor şi producerea unor game de vehicule mai profitabile în ultimii ani.

„Va trebui să luăm decizii uneori dificile, dar care sunt necesare şi pozitive pentru companie. Aş descrie-o ca pe o revoluţie”, a scris el în memo.

„Această revoluţie, care trebuie împinsă înainte de toţi bărbaţii şi femeile companiei, o numesc  Renaulution”, a precizat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările