Şeful Conpet îl contrazice pe Ponta şi susţine că ministrul Economiei nu i-a cerut să îl demită pe tatăl Robertei Anastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Conpet, Dorin Tudora, îl contrazice pe premierul Victor Ponta, şi susţine că ministrul Economiei nu i-a cerut "în mod direct" demiterea lui Corneliu Anastase, tatăl Robertei Anastase.

CITEŞTE MAI MULT:
Tatăl Robertei Anastase, un bugetar care încasează 35.000 lei pe lună de la stat

Ponta: Şeful Conpet a refuzat să îl demită pe tatăl Robertei Anastase

El a făcut precizarea că acesta este şef de departament în companie şi nu consilier.

Premierul Ponta a declarat joi că directorul Conpet a refuzat să îl demită pe tatăl Robertei Anastase din postul de şef al consilierierilor directorului companiei.

Primul-ministru a spus că cererea i-a fost adresată de ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, iar acesta refuzat, lăsând să se înţeleagă că nu a fost angajat în baza unui contract de manager, de către fostul ministru, şi nu răspunde la directivele noului titular.

"Ministrul Economiei, ieri, l-a chemat pe şeful de la Compet şi i-a zis: «Îl demiţi pe domnul consilier, nu mai pui pe nimeni în loc». Şeful de la Compet i-a zis: «Nu vreau. Eu sunt acolo că m-a numit fostul ministru şi am contract de manager»", a relatat Ponta, la Realitatea TV.

Şeful Conpet declară, într-un comunicat, că a fost contactat telefonic vineri de către şeful de cabinet al ministrului Economiei Daniel Chiţoiu, care i-a cerut dispunerea demiterii din funcţia de consilier a lui Corneliu Anastase, motivul invocat fiind campania de presă privind salariul tatălui Robertei Anastase ca angajat al companiei. Acesta a ajuns în luna martie de 35.000 lei.

"Contrar afirmaţiilor făcute aseară de primul ministru Victor Ponta, nu am avut nicio întâlnire cu ministrul Economiei, domnul Daniel Chiţoiu, în care acesta să-mi fi cerut în mod direct demiterea domnului Corneliu Anastase", a declarat Tudora, în comunicat.

El a precizat că Anastase ocupă funcţia de şef al Departamentului de Management, Strategie şi Comunicare, nu de consilier, iar demiterea unui salariat cu funcţie de conducere pentru motive care nu ţin de persoana sa poate avea loc prin desfiinţarea postului, care nu poate fi operată fără concursul Consiliului de Administraţie. În caz contrar, compania şi directorul general se expun contestării în instanţă, potrivit sursei citate.

Nimeni nu poate solicita demiterea angajatului din cauza salariului

"Nimeni nu poate solicita o demitere a angajatului doar pe motivul salariului pe care îl încasează. Nivelele de salarizare din cadrul Conpet au fost stabilite în anul 2007, în raport cu salariul directorului general de atunci. În poziţia pe care o ocupă, domnul Corneliu Anastase primeşte aproximativ acelaşi salariu ca şi ceilalţi 7 directori şi şefi de departamente din cadrul companiei. În această logică, toţi şefii şi directorii de departamente de la Conpet ar trebui daţi afară din cauza salariilor pe care le încasează. Indiferent ce directori ar fi angajaţi în locul celor actuali, aceştia ar încasa aceleaşi sume", a spus şeful Conpet.

El a adăugat că firma pe care o conduce nu primeşte bani de la bugetul de stat, fiind o societate care a înregistrat anual profit şi care şi-a achitat la timp obligaţiile către stat şi către terţi.

Tudora a mai spus că Anastase este angajat al Conpet din 2002, unde a îndeplinit mai multe funcţii de conducere, "dovedindu-se profesionist în activitatea sa".

Primul ministru afirmase joi că salariul încasat de tatăl Robertei Anastase de la o companie de stat, de 320 milioane lei vechi lunar, este inacceptabil şi că este o sinecură politică.

Presa a relatat că tatăl Robertei Anastase, Corneliu Anastase, a câştigat în luna martie 2012 un salariu de 35.000 de lei, în calitate de consilier al directorului Conpet.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite