Şefa Tarom confirmă că a fost demisă pentru că nu a ţinut avioanele la sol în ziua moţiunii. Reacţia lui Răzvan Cuc

Şefa Tarom confirmă că a fost demisă pentru că nu a ţinut avioanele la sol în ziua moţiunii. Reacţia lui Răzvan Cuc

Mădălina Mezei, CEO-ul demis al Tarom FOTO Facebook

Mădălina Mezei, directorul Tarom revocat din funcţie marţi seară, a confirmat că motivul real al demiterii sale a fost faptul că a refuzat să menţină la sol aeronavele companiei în ziua moţiunii, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Fostul director Tarom a declarat pentru Mediafax că va depune plângere penală împotriva lui Răzvan Cuc, care a reacţionat pe Facebook şi a spus că sunt doar minciuni aruncate pe piaţă şi că Mădălina Mezei nu a înţeles nimic din funcţia pe care a deţinut-o.  
 
„Asta este intuiţia mea, da, este adevărat. Informaţiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine şi m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt nişte aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu ştiu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administraţie este o unealtă, au invocat nişte motive care nu stau în picioare şi le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuţii", a spus Mădălina Mezei pentru Mediafax
 
Fostul director Tarom a confirmat, astfel, afirmaţiile preşedintelui PNL, care a declarat că „sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea“.
 
Mezei a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greşită riscă să genereze declinul companiei aeriene. „Dumnealui n-a înţeles că prin mandatul meu nu puteam să fac aşa ceva. Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva“, a spus Mezei pentru Hotnews
 
„Am venit aici chemată să salvez Tarom, aşa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul şi ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoţii noaptea. Nu pot să permit aşa ceva, pentru bunul mers al societăţii şi pentru libertatea de exprimare şi pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului. 
 
Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reuşim ocupăm un loc pe această piaţă extrem de competitivă, în care orice decizie greşită poate să ne ducă într-o zonă de insolvenţă" a mai declarat fostul director al Tarom.
 

Reacţia lui Răzvan Cuc 

 
Ministrul demis al Transporturilor Răzavan Cuc a reacţionat pe Facebook şi spune că sunt „minciuni aruncate pe piaţă”. 
 
„Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înţeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administraţie. Nu înţeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu îşi îndeplinesc obiectivele pe care şi le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum şi se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-şi asume întârzierile manageriale trasate de către CA. 
 
Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie. Minciunile pe care le aruncă acum pe piaţă, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziţia de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut aşa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, şi să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a aşteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva şi va reuşi să rămână în funcţie cu sprijinul ştiut numai de ea. Trebuie să ştie că în funcţie nu o ţine decât munca, nu jocurile de culise.
 
Înţeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea şi că aşa cum a venit, aşa pleacă. Să-şi caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanţă. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile şi relaţii din Companie. Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înţeles ceva din funcţia pe care a deţinut-o. Funcţia de director general al Tarom nu se compară cu cea de şef de reprezentanţa de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită. Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai şi să aştepţi după un “ok” care vine din partea apropiaţilor. În consecinţă, doamna Mezei, întoarceţi-vă acolo unde ştiţi cel mai bine activitatea: la ticketing şi protocol”, a scris Răzvan Cuc.
 

 
Te-ar putea interesa şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: