Şedinţă de Guvern. Florin Cîţu: Aprobăm normele pentru amânarea ratelor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Ludovic Orban şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul se reuneşte joi în şedinţă. Premierul Ludovic Orban şi ministrul Dezvoltării au anunţat că se vor construi trei spitale regionale, după ce joi s-a semnat şi contractul de finanţare pentru spitalul regional Cluj. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că pe ordinea de zi se regăseşte şi Hotărârea de Guvern privind normele pentru amânarea ratelor la credite.

Principalele declaraţii: 

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a anunţat că pe ordinea de zi există un proiect de ordonanţă de urgenţă ce conţine măsuri de stimulent de risc pentru personalul medical care se află în prima linie.

Premierul Ludovic Orban a precizat că s-a ajuns la un deznodământ fericit, şi anume semnarea contractului de finanţare pentru spitalul regional Cluj, o investiţie de circa 500 milioane de euro.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a declarat că Guvernul va realiza cele trei spitale regionale.

Guvernul a anunţat că va prelungi suspendarea zborurilor şi va introduce suspendarea zborurilor şi pentru celelalte destinaţii ţări aflate în zona roşie, începând de mâine.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că pe ordinea de zi suplimentară se află şi o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri şi o hotărâre pentru aprobarea normelor. 

El a anunţat că Guvernul va ridica la 15 miliarde lei plafonul de garanţii pentru IMM-uri prin rectificarea bugetară.

Ludovic Orban l-a întrebat dacă este pregătit ca luni să prezinte propunerea de rectificare, chiar dacă aceasta nu va fi adoptată luni.

Florin Cîţu a declarat că este pregătită rectificarea bugetară, spunând că trebuie să dăm bani pentru sănătate şi pentru şomaj

El a mai spus că pe ordinea suplimentară de zi va fi şi hotărârea Guvernului pentru aprobarea normelor pentru amânarea ratelor la credite.

„M-am uitat la ce au făcut alte ţări, Spania, Italia, Portugalia. În acest moment, a noastră este cea mai curajoasă măsură, are cea mai lungă perioadă, are cea mai largă plajă de oameni care pot să beneficieze şi condiţiile cele mai bune. Majoritatea ţărilor merg pe 90 de zile şi sunt de cele mai multe ori doar pentru credite ipotecare, în unele cazuri doar pentru credite pentru studenţi. M-am uitat şi la câteva măsuri din Europa referitoare la şomaj tehnic. În Polonia plătesc doar 40% din salariu pentru şomaj tehnic”, a spus Cîţu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite