Şcolile, spitalele, bisericile şi organizaţiile de caritate trebuie să notifice Vama dacă vor în continuare scutire de la acciza pe gaze

Şcolile, spitalele, bisericile şi organizaţiile de caritate trebuie să 
notifice Vama dacă vor în continuare scutire de la acciza pe gaze

Adresele sediilor locale ale unităţilor vamale pot fi găsite pe www.customs.ro

Direcţia Generală a Vămilor anunţă utilizatorii de gaz natural - cu excepţia consumatorilor casnici - că pentru a putea beneficia de scutire directă de accize pentru gazul natural utilizat în scopurile scutite de la plata accizelor (altele decât comerciale), trebuie să depună, începând din 01.04.2014, o notificare la autoritatea vamală teritorială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţiile notifică, populaţia nu

Utilizatorii care pot beneficia de scutirea menţionată, dacă depun notificarea, sunt: organizaţii de caritate, spitale, sanatorii, aziluri de bătrâni, orfelinate şi alte instituţii de asistenţă socială, instituţii de învăţămînt şi lăcaşuri de cult.

„Subliniem faptul că aceste prevederi nu se aplică utilizatorilor casnici, adică populaţiei“, precizează, în mod expres, Direcţia Generală a Vămilor.

Ce trebuie scris în notificare

Modelul de notificare nu are un format tipizat, dar este obligatoriu să conţină datele utilizatorului, informaţii privind activitatea desfăşurată şi cantitatea de gaz natural solicitată în regim de scutire de la plata accizelor.

Cum găsiţi unitatea vamală

Datele de contact ale birourilor vamale se află pe pagina oficială de internet a Direcţiei Generale a Vămilor, www.customs.ro, secţiunea Contact DGV – Contact birouri vamale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: