Şase milioane euro, fonduri europene pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi capră

Şase milioane euro, fonduri europene pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi capră

Foto Arhivă

Aflat sâmbătă la Ploieşti pentru a promova campania „Alege oaia”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că suma alocată de UE va fi accesată în 2018, doar în baza unor programe. Efectivul de oi la nivel naţional este cuprins între 12 şi 14 milioane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uniunea Europeană va aloca anul viitor 6 milioane de euro pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi de capră, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, precizând că "suma va fi accesată în 2018".
 
"UE a prins în programul pe 2018 o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră. (...) Această sumă este în jur de 6 milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe", a afirmat ministrul, citat de news.ro.
 
Programul "Alege oaia", lansat la Târgul INDAGRA, are drept motiv şi valorificarea "resursei excepţionale  pe care o are România şi anume suprafeţe de 4,8 milioane hectare păşuni şi fâneţe", a mai spus Daea.
 
Potrivit ministrului, efectivul de oi la nivel naţional este cuprins între 12 şi 14 milioane. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările