Întârzieri la proiectul podului peste Dunăre de la Brăila. Cum le justifică prefectura

Întârzieri la proiectul podului peste Dunăre de la Brăila. Cum le justifică prefectura

Cel mai mare proiect de infrastructură din România, podul peste Dunăre de la Brăila, înregistrează deja întârzieri din cauza unor probleme întâmpinate de autorităţile judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au fost semnalate o serie de întârzieri. Este vorba despre relocarile utilităţilor necesare realizării acestui obiectiv, respectiv cea a conductelor de apă-canal, a Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, un proiect în valoare de 1.801.497,93 lei fără TVA, unde se aşteaptă semnarea contractului de execuţie. De asemenea, au fost semnalate întârzieri şi la capitolul relocării reţelelor electrice.
 
În acest sens s-a avizat studiul de coexistenţă cu SDEE Muntenia Nord, este în curs de avizare E-Distribuţie Dobrogea şi urmează depunerea studiului de coexistenţă la Transelectrica (pentru reţele de 220kV şi 400Kw), proiectantul întâmpinând dificultăţi în obţinerea acordului de mediu, având în vedere faptul că aceste relocări se realizează în arii protejate", a anunţat Prefectură judeţului Brăila, scrie Mediafax. 
  
Tot pentru realizarea podului este necesară relocarea reţelelor de gaze. Până în prezent, procedura de achiziţie a fost anulată de trei ori, iar CNAIR a demarat o procedură de achiziţie prin negociere directă fără publicare, contractul fiind obţinut de Distrigaz . 
  
Reprezentanţii Prefecturii au mai constatat că pentru a începe lucrările la drumul de legătură dintre centură Brăilei şi pod este nevoie şi de relocarea unor stâlpi de iluminat de pe DN2B, sarcină revenind Primăriei municipiului Brăila. Conducerea prefecturii brăilene a anunţat că îi va chemă la discuţii pe toţi cei implicaţi şi că va analiză problemă exproprierilor, în condiţiile în care după finalizarea proiectului tehnic au rezultat suprafeţe de teren suplimentare. Ultima piedică va fi înlăturată printr-o hotărâre de Guvern, a precizat Biroul de presă al Prefecturii Brăila. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările