Întâlnire cu membrii Consiliului de Afaceri Americano – Român, organizată la Washington

Întâlnire cu membrii Consiliului de Afaceri Americano – Român, organizată la Washington

George Cristian Maior, ambasadorul României în SUA FOTO: Mediafax

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a participat, în data de 24 martie 2016, la o masă rotundă organizată de Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO). Evenimentul s-a bucurat şi de participarea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans G. Klemm, fiind primul de acest gen la care au fost prezenţi atât ambasadorul român în SUA cât şi cel american în România.

La eveniment au participat o serie de companii membre ale AMRO, printre care: ADM, Cargill, Textron, ExxonMobil, Parsons, Amerocap, Lockheed Martin, Coca-Cola, Amgen, MetLife.
 
Principalele subiectele abordate au fost legate de intensificarea relaţiilor economice dintre România şi Statele Unite, precum şi de modalităţile de a atrage noi investiţii americane în ţara noastră, inclusiv în contextul aprofundării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre cele două state.
 
În acest sens, ambasadorul George Cristian Maior a evidenţiat prioritatea pe care o acordă dezvoltării diplomaţiei economice, precum şi potenţialul deosebit pentru amplificarea cooperării dintre România şi Statele Unite pe acest palier.
 
George Cristian Maior a subliniat performanţele economiei româneşti şi prognozele pozitive ale acesteia, încurajându-i pe investitorii americani să valorifice oportunităţile oferite de România pentru extinderea şi creşterea investiţiilor în ţara noastră.
 
„Atragerea de investiţii şi dezvoltarea relaţiilor economice între România şi SUA este una dintre priorităţile mandatului meu de ambasador, ambele ţări având un potenţial deosebit pentru amplificarea cooperării economice”, a precizat, la finalul reuniunii, ambasadorul George Cristian Maior.
 
De asemenea, şeful misiunii diplomatice române a reiterat angajamentul României de a îmbunătăţi, în continuare, mediul de afaceri şi a arătat că sprijinul oferit de Departamentul Comerţului al SUA în elaborarea Planului de acţiuni şi mai nou, interesul manifestat faţă de proiectul înfiinţării unei Agenţii pentru investiţii străine, demonstrează angajamentul şi importanţa pe care SUA o acorda relaţiei cu ţara noastră.
 
La rândul lor, reprezentanţii companiilor prezente la întâlnire au prezentat activităţile pe care le desfăşoară în România şi au expus planurile de viitor pe care intenţionează să le pună în practică. Aceştia şi-au arătat interesul de a contribui, în continuare, la amplificarea schimburilor comerciale româno-americane, apreciind deschiderea manifestată de instituţiile româneşti şi reiterând necesitatea continuităţii politicilor guvernamentale în planul stabilităţii fiscale şi a climatului investiţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările