Încep lucrările pe un nou tronson din Autostrada Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Transilvania FOTO Asociaţia Pro Infrastructură
Autostrada Transilvania FOTO Asociaţia Pro Infrastructură

Un nou tronson din Autostrada Transilvania va intra în lucru, pe teren fiind deja mobilizate trupe şi utilaje, anunţă Asociaţia Pro Infrastructura.

„Astăzi avem o veste bună. Cei de la UMB se pregătesc să intre în teren săptămâna aceasta pe tronsonul Nădăşelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania (A3). Am văzut deja mişcări de trupe şi utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale şantierului”, scrie pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Nădăşelu şi Zimbor este un traseu de 30,06 km, lotul vecin Zimbor-Poarta Sălajului de 12,24 km urmând să fie executat de acelaşi constructor român.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura solicită antreprenorului şi autorităţilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să urgenteze procedurile birocratice şi tehnice (proiect, exproprieri, autorizaţie de construire) pe toţi cei 42 de km ai autostrăzii care va tăia dealurile transilvănene notorii pentru alunecările de teren.

În data de 4 septembrie 2020, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia sectorelor de autostradă Nădăşelu – Mihăieşti şi Mihăieşti - Zimbor. CNAIR a transmis atunci adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Subsecţiunea 3A2: Nădăşelu - Mihăieşti (km 8+700-km 25+500) şi Subsecţiunea 3B1: Mihăieşti - Zimbor (km 0+000 - km 13+260)" .

Ofertantul desemnat caştigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A., cu preţul de 1,39 miliarde de lei fără T.V.A. Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este 60 de luni.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite