800 de angajaţi de la „Aeroporturi Bucureşti” intră în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photo
Foto Inquam Photo

Un număr de 800 de angajaţi, dintr-un total de 1.370 angajaţi activi, de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), intră pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni.

„Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni”, a informat compania.

Decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a CNAB şi rezultatele pe primele cinci luni ale anului 2021.

”800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai arată compania.

În prezent, traficul aerian de pasageri, deşi în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, speră să revină pe profit în acest an şi estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, şi vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite