18 dintre bogaţii României, daţi pe mâna procurorilor. Ce prejudicii a descoperit Fiscul

18 dintre bogaţii României, daţi pe mâna procurorilor. Ce prejudicii a descoperit Fiscul

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a verificat 158 de persoane fizice cu averi mari şi au formulat 18 sesizări penale, în primele opt luni din acest an, reiese din datele instituţiei, analizate de Hotnews.

Valoarea totală a prejudiciilor celor 18 persoane este de 22,8 milioane lei, veniturile suplimentare nedeclarate ridicându-se la 118,7 milioane lei, scrie Hotnews.
 
Inspectorii ANAF au descoperit în primul semestru al anului români cu venituri suplimentare nedeclarate de 89.629.312 lei (circa 20 milioane euro), potrivit unui raport al ANAF.
ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ
 
Declaraţia Unică 2019. Ultima zi de plată pentru datoriile din 2018
 
Inspectorii ANAF au făcut 17 sesizări penale, după verificarea a 123 de persoane fizice.
 
 
Activitatea de control fiscal a fost desfăşurată de 68 de inspectori.
 
”Acţiuni aflate în planul de activitate la sfârşitul Iunii iunie: 306, din care: 333 de acţiuni de verificare a situaţiei fiscale personale”, arată un raport al ANAF
 
În baza de date a Fiscului s-ar afla între 300 - 400 de persoane fizice cu averi mari. Sunt luate în calcul persoanele fizice rezidente române care deţin o avere mai mare de 25 de milioane de euro, atât în România cât şi în străinătate, conform surselor de informaţii interne şi externe disponibile ANAF.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: