1,3 miliarde lei, valoarea tranzacţiilor la BVB din iulie

1,3 miliarde lei, valoarea tranzacţiilor la BVB din iulie

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu 22% luna trecută, faţă de iunie 2017 şi cu 186% faţă de iulie 2016, până la 280 mil. euro, a informat BVB precizând că obligaţiunile au reprezentat aproape jumătate din volumele tranzacţionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valorile totale ale tranzacţiilor au fost de aproape 1,3 miliarde de lei în iulie, echivalentul a 280 de milioane de euro, a informat BVB, adaăugând că luna iulie a consemnat un avans puternic al segmentului instrumentelor cu venit fix (obligaţiuni), pe fondul derulării a unor oferte de emisiune de obligaţiuni derulate de UniCredit Bank (610 milioane lei, 134 milioane euro). 

 „După sezonul dividendelor, a început sezonul obligaţiunilor. Vor urma şi alte emisiuni de obligaţiuni. Acest lucru ne arată că investitorii au tot mai multă încredere în economia românească şi în piaţa de capital. O piaţă de capital dezvoltată nu poate exista făăa o piaţă a instrumentelor de împrumut, cum ar fi obligaţiunile. Dacă investitorii cumpăăa obligaţiuni, acest lucru înseamnă că ei înţeleg şi acceptă totalitatea riscurilor locale, reflectate prin dobânzile obligaţiunilor,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB. 

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a depăţsit 9,25 milioane de euro la finalul perioadei ianuarie-iulie din 2017, în creştere cu 34% faţă de acelaşi interval al anului trecut. La finalul lunii iulie, valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la BVB a fost de peste 20,2 miliarde de euro. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările