Curtea de Conturi Europeană: Impactul pandemiei de COVID-19 depăşeşte cu mult impactul crizei datoriilor suverane dintre 2008 şi 2012

Curtea de Conturi Europeană: Impactul pandemiei de COVID-19 depăşeşte cu mult impactul crizei datoriilor suverane dintre 2008 şi 2012

Impactul pandemiei de COVID-19 depăşeşte cu mult impactul crizei datoriilor suverane dintre 2008 şi 2012, iar unda de şoc economic continuă să se propage, arată un raport publicat joi de Curtea de Conturi Europeană, în care instituţia face bilanţul evoluţiilor din ultimul deceniu de la nivelul arhitecturii economice şi financiare a UE şi semnalează provocările nesoluţionate, riscurile potenţiale şi lacunele în materie de politici, scrie Agerpres.

CCR: Modificările aduse de Parlament la Legea concurenţei sunt constituţionale. Consiliul Concurenţei: Încalcă legislaţia europeană | bogdan chiritoiu

CCR: Modificările aduse de Parlament la Legea concurenţei sunt constituţionale. Consiliul Concurenţei: Încalcă legislaţia europeană

Curtea Constituţională a respins miercuri, cu majoritate de voturi, ca neîntemeiate sesizările USR, PNL şi ale preşedintelui Klaus Iohannis privind o serie de modificări aduse la Legea concurenţei. Prin urmare, actul normativ adoptat de Parlament este constituţional. În schimb, preşedintele Consiliului Concurenţei afirmă că aceste modificări încalcă legislaţia europeană.

Dacă eşti recruiter sau antreprenor, probabil ai observat de foarte multe ori că nivelul de cunoaştere al unei limbi străine poate să difere între ce scrie în CV şi cunoştinţele pe care candidatul le are în realitate. Dacă această diferenţă este prea mare, provocările pentru business-ul tău nu vor întârzia să apară.

acum 6 zile · comentarii (12)

Conceptul de restaurant este asociat în zilele noastre cu un spaţiu elegant în care lumea se întâlneşte pentru a lua masa. Mai mult de atât, acum există fel de fel de restaurante, cu diferite specifice, de la mâncare tradiţională la preparate exotice sau combinaţii mai puţin obişnuite.

acum 21 zile · comentarii (4)

Ştiaţi că până în 2028 73% dintre companii vor avea echipe care lucrează remote? Cel puţin asta susţin cei de la Upwork. Însă în condiţiile în care oamenii sunt fiinţe sociale cărora izolarea nu le face tocmai bine, mă întreb cum vor aborda companiile subiectul motivării echipelor remote. Eu am testat deja câteva metode pe care le-am descris mai jos.

acum 27 zile · comentarii (0)

Pe măsură ce noua normalitate îşi lasă amprenta pe rutina noastră zilnică, toată lumea se străduieşte să se adapteze cât mai rapid la condiţiile impuse în desfăşurarea activităţilor de business. Sunt sigur că îţi este greu să activezi şi să menţii motivaţia oamenilor în learning, mai ales acum. Tocmai de aceea ţi-am pregătit 3 metode testate prin care vei putea reda angajaţilor pofta de a învăţa şi de a se pregăti pentru provocările viitorului.

acum 2 luni · comentarii (2)

Nu putem să îndulcim din vorbe situaţia noastră financiară şi socială. Fiecare o trăieşte pecont propriu. Economia României şi cea internaţională / globală trec în aceste zile, săptămâni,luni, probabil prin cele mai grele încercări de la finele celui de-al doilea Război Mondial.Instituţiile publice, şi cu atât mai mult mediul privat, sunt greu puse la încercare.

luna trecuta · comentarii (8)

După cum se spune la noi, la români: „sănătatea înainte de toate”. Când te preocupi de stilul tău de viaţă, tot ai momente în care stresul şi oboseala acumulată te trimit la medic / la doctor. Aşa că asigurarea de sănătate este necesară, indiferent de situaţie, chiar dacă ideal este să nu ai nevoie să apelezi la ea niciodată.

acum 2 luni · comentarii (2)

Aproape toţi cei cu care mă întâlnesc mă întreabă cam ce salariu cred eu că ar putea primi, după ce le-am studiat cu atenţie CV-ul şi am văzut cum sunt. Le spun întotdeauna. 4.000 de Euro pe lună, de pildă. Dar ce nu le zic aproape niciodată, este că aş estima 5.000 dacă ar fi cu 10 centimetri mai înalţi, sau 4.500 dacă nu ar avea vocea atât de subţire.

acum 2 luni · comentarii (24)

Orice persoană fizică sau juridică poate ajunge la un moment dat într-o situaţie în care lipsa lichidităţilor pe termen mediu sau lung să genereze imposibilitatea achitării / plăţilor / obligaţiilor la zi, fie către bugetul de stat, fie către creditori. Cadrul legal trebuie să fie în măsură să prevină / să gestioneze astfel de situaţii.

acum 2 luni · comentarii (0)

Relaţia UE-China, „un parteneriat complex şi primordial“, aceasta a fost formularea conţinută în comunicatul de presă al Consiliului European după summitul bilateral la care, prin teleconferinţă, au participat Charles Michel, Preşedintele Consiliui European, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, însoţiţi de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 2 luni · comentarii (23)
Postari Recente