Transportatorii cer demisia ministrului Lucian Şova. Protestele vor bloca Bucureştiul timp de o lună

Transportatorii cer demisia ministrului Lucian Şova. Protestele vor bloca Bucureştiul timp de o lună

„Ministrul Lucian Şova ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demis, după ce şi-a demonstrat incompetenţa, în repetate rânduri. Transportatorii vor ieşi în stradă, urmând să blocheze Capitala şi să întrerupă transportul în toată ţara, în aperioada 25 septembrie-27 octombrie, dacă Ministerul de resort va continua lupta împotriva acestui sector de activitate, prin modificările propuse”, susţin membrii COTAR

Petroliştii câştigă. Parlamentarii modifică legea offshore, pentru a nu creşte taxarea gazului din Marea Neagră

Petroliştii câştigă. Parlamentarii modifică legea offshore, pentru a nu creşte taxarea gazului din Marea Neagră

Senatorul PSD Gheorghe Marin a introdus două amendamente la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, care garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora, scrie e-nergia.ro.

Liviu Dragnea a avut şansa să se legitimeze, la Summitul „Iniţiativa Celor Trei Mări”, drept singurul factor de decizie din politica internă care vămuieşte proiectele strategice cu potenţial de a transforma România într-un jucător-cheie în regiune.

acum 4 zile · comentarii (24)

Este ca la Radio Erevan, este invers faţă de manipulare. Datoria guvernamentală nu a crescut, ci a scăzut de la 37,4% din PIB în 2016 la 34,9% în iunie 2018, iar bufferul nu a scăzut cu 2 miliarde euro, ci a crescut cu 3,5 miliarde lei. În epoca fake news, ne mai miră ceva?

acum 6 zile · comentarii (17)

Dorinţa de a păstra reglementat pe cale administrativă preţul gazelor naturale nu este decât o încercare prin care politicienii vor, prin subdezvoltare, să amaneteze un întreg sector şi un mare segment de populaţie, făcându-i pe toţi să depindă strict de voinţa partidului.

acum 11 zile · comentarii (2)

Ciclul de afaceri publice (PBC) înseamnă o serie de manipulări în „fluctuaţiile pre şi post electorale ale inflaţiei şi ale altor instrumente preponderent fiscale“. Ciclurile de afaceri politice sau publice există încă pentru că încă există asimetrie informaţională şi o lipsă de credibilitate.

acum 16 zile · comentarii (1)

Conducerea celor de la Romgaz a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele financiare aferente primului semestru şi perspectivele de dezvoltare pentru perioada următoare. Creşterea portofoliului de resurse şi rezerve de gaze naturale şi consolidarea poziţiei pe pieţele de furnizare a energiei electrice sunt principalele două direcţii spre care Romgaz îşi va concentra activitatea.

acum 17 zile · comentarii (4)

Ministerul Energiei a finalizat „Strategia Energetică a României pentru perioada 2017-2030 cu perspectiva anului 2050”, un document fundamental care ar trebui să stabilească proiectele prioritare spre care vor fi alocate investiţii pentru ca ţara noastră să aibă parte de o tranziţie cât mai lină de la o economie bazată pe combustibili poluanţi la una care funcţionează cu energie curată.

acum 19 zile · comentarii (9)

Exploatarea gazelor din Marea Neagră va fi unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale următoarei sesiuni parlamentare care stă să înceapă. Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a cere reexaminarea Legii Offshore îi dă şansa Parlamentului să clarifice un aspect capital: unde vor fi direcţionaţi şi ce vom face cu banii obţinuţi din exploatarea gazelor din Marea Neagră?

acum 20 zile · comentarii (24)

Instituţiile monetare fiduciare (bazate pe un sistem de credinţe şi perpetuare infinită) cum ar fi băncile centrale independente, ţintele monetare şi inflaţioniste, consiliile de rate de schimb valutar, aranjamentele fixe de schimb valutar cum a fost standardul aurului, sistemul monetar european (EMS) sau unitatea monetară europeană (EMU) şi dolarizarea sunt create de un

luna trecuta · comentarii (1)

Pe măsură ce ne apropiem de toamnă şi se tot întârzie reorganizarea ELCEN-ului şi RADET, cu atât primarul Gabriela Firea îşi periclitează şansele de a putea veni, în faţa bucureştenilor, cu reformarea unui serviciu vital pentru Capitală. Soluţia găsită ieri pare mai degrabă un panaceu şi nu atacă problemele sistemice ale reţelei de producţie şi de furnizare a energiei termică şi a apei calde pentru bucureşteni.

luna trecuta · comentarii (5)

Acest articol argumentează că European Monetary System (EMS) este o unealtă bună pentru ţările predispuse la inflaţie. Mai mult, EMS aduce o posibilă credibilitate sporită în faţa celor ce iau decizii. Raţionamentul pentru a ceda suveranitatea este credibilitatea băncii centrale europene la inflaţie redusă.

luna trecuta · comentarii (1)

Scenariul falimentului ELCEN şi RADET pare că devine din ce în ce mai palpabil după ultimele decizii luate de ANAF şi de administratorul judiciar al RADET. Asistăm la un concurs de împrejurări tipic pentru modul în care statul român înţelege să se îngrijească de companiile strategice pe care le are în ogradă.

luna trecuta · comentarii (3)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 2 luni · comentarii (26)

Retrimiterea Legii Offshore pentru reexaminare la Parlament ne developă pentru Klaus Iohannis o imagine de preşedinte-jucător, transformând exploatarea gazelor din Marea Neagră în cel mai discutat subiect pentru această toamnă şi într-o posibilă platformă de idei pentru alegerile prezidenţiale.

acum 2 luni · comentarii (22)

INTERVIU / Christina Verchere a acordat primul interviu din postura de CEO al OMV Petrom ziarului „Adevărul“ şi a explicat în detaliu de ce Legea Offshore votată de Parlament în luna iunie îi împiedică pe producători să ia decizia finală de a investi în gazele din Marea Neagra.

acum 2 luni · comentarii (9)

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 2 luni · comentarii (4)

În raportul de guvernare la şase luni prezentat de doamna premier Dăncilă, aceasta face o scamatorie ieftină şi prezintă o situaţie a „sumelor primite de la UE“ în care „uită“ să menţioneze banii intraţi în România din bugetul european 2007-2013, dând astfel o falsă impresie de evoluţie când, de fapt, situaţia fondurilor europene este catastrofală sub această guvernare.

acum 2 luni · comentarii (8)
Postari Recente