Varianta Mihăileşti a fost deschisă circulaţiei, după 9 ani de tergiversări FOTO/VIDEO

Varianta Mihăileşti a fost deschisă circulaţiei, după 9 ani de tergiversări FOTO/VIDEO

Varianta Mihăileşti a fost deschisă circulaţiei, după 9 ani de la demararea lucrărilor, timp în care au fost „multiple probleme”, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că după 9 ani de zile şi după multiple probleme, lucrările la Varianta Ocolitoare Mihăileşti au fost încheiate.
 
Actualul Antreprenor a reuşit să finalizeze proiectul înaintea termenului contractual, luna februarie a anului viitor, pentru că, spre deosebire de predecesorii săi a abordat cu seriozitate acest obiectiv”, a informat Ministerul Transporturilor. 
 
Potrivit acestuia, la devansarea termenului contractual a contribuit probabil şi  decizia constructorului de a investi într-o tehnologie performantă pentru aşternere a asfaltului, prin folosirea unui sistem 3D.  
 
De astăzi se va putea circula în regim de 2 benzi pe sens pe Varianta de Ocolire Mihăileşti, ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru traficul rutier de tranzit cât şi pentru localitate. 
 
 
Chiar dacă are o lungime de doar  3,18 km, această Variantă va duce la scurtarea timpilor de deplasare pe DN6 şi la reducerea riscurilor specifice tranzitării localităţilor. 
 
Istoricul acestui proiect începe în anul 2011, când CNAIR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras. 
 
 
Slaba mobilizare şi ulterior abandonarea şantierului de către antreprenor au dus la mari întârzieri şi la blocarea construcţiei.   
 
5 ani mai târziu, în 2016, Contractul pentru construcţia VO Mihăileşti a fost atribuit antreprenorului - Copisa Constructora Pirenaica SA, dar în 2019 a fost din nou reziliat.
 
A fost lansată  nouă licitaţie, de data asta cu succes, iar contractul a putut fi semnat în decembrie 2020 cu Viarom Construct.
 
„Constructorul a luat în serios termenele contractuale, iar rezultatele se văd: lucrări încheiate la timp şi deschiderea circulaţiei cu trei luni mai devreme”, a informat Ministerul Transporturilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările