UE finanţează cu 34 de milioane de euro faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucureşti

UE finanţează cu 34 de milioane de euro faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucureşti

Întregul proiect urmăreşte construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti. Lucrările pentru faza a doua a proiectului urmează să fie finalizate până în luna martie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanţarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei. 
 
 „Acest proiect finanţat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă, reducerea poluării în Bucureşti. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât şi pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea condiţii mai bune de transport. Sper sincer că această decizie va duce la accelerarea lucrărilor, astfel încât cetăţenii Bucureştiului să poată beneficia de serviciile metroului Bazilescu – Străuleşti, după martie 2018, cel puţin", a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.
Faza întâi a proiectului ”Magistrala 4. Racordul 2. Secţiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) – Străuleşti” a fost aprobată în iunie 2016 iar suma alocată prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exerciţiul bugetar 2007-2013.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările