Trenul Gară – Aeroport. A fost desemnată firma care va conecta aeroportul la reţeaua feroviară

Trenul Gară – Aeroport. A fost desemnată firma care va conecta aeroportul la reţeaua feroviară

Asocierea Arcada - ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH va conecta aeroportul Otopeni la reţeaua feroviară, printr-un contract de 398,16 milioane lei fără TVA, a decis CFR SA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat vineri că Asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH a fost desemnată câştigătoarea procedurii de licitaţie publică pentru pentru proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”,Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (proiectare şi execuţie).

La licitaţia deschisă au mai participat companiile Porr Construct SRL şi Mapa Inşaat VE Ticaret AŞ.

CFR SA menţionează faptul că valoarea totală estimată a contractului, care are o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi12 luni pentru execuţie), este de 420.113.085 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri de Coeziune şi Buget de Stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Obiectul contractului„Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti” Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, are drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, 3 podete, instalaţie de centralizare electronică şi o statie de călători la terminalul T1.

CFR reaminteşte că lucrările pentru Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti(Faza I) sunt incluse în obiectivul de investiţii Modernizarea liniei Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti,în cadrul căruia CFR SA a semnat în luna aprilie şi contractul de lucrări pentru Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, proiectîn valoare de 50,5 milioane lei, cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

CFR SA, prin implementarea programului Modernizare a liniei Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti,care cuprinde cele două contracte de lucrări Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti(Faza I) şi Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoia - Baloteşti,va asigura prima legătură directă pe calea ferată între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, contribuind astfel la creşterea calităţii serviciilor de transport public de călători, prin introducerea în circulaţie de trenuri cu mers cadenţat, cu o frecvenţă favorabilă atât transportului de călători spre şi de la Aeroport, dar şi transportului de călători de navetă spre şi dinspre Capitală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: