Topul celor mai mari salarii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De azi se majorează salariile bugetarilor şi se măresc pensiile bătrânilor
De azi se majorează salariile bugetarilor şi se măresc pensiile bătrânilor

Cel mai bine plătit salariat din Capitală este un angajat în domeniul imobiliar care a încasat anul trecut aproape 1,3 milioane de euro. Alţi nouă bucureşteni au primit în 2011 salarii de peste 370.000 de euro.

Cel mai mare salariu net plătit anul trecut în Capitală a fost de 1,27 milioane de euro, potrivit datelor furnizate pentru „Forbes România" de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti. Contribuabilul, cu domiciliul în sectorul 2, activează în domeniul imobiliar.

Oricât de ciudat ar părea, în condiţiile crizei din domeniul imobiliar, alţi patru angajaţi în acest domeniu figurează printre cei mai bine plătiţi locuitori din Bucureşti. Toţi sunt din sectorul 2 al Capitalei şi au salarii nete anuale cuprinse între 500.000 şi 668.000 de euro.

Pe locul doi în topul celor mai mari salarii din Bucureşti, în 2011, s-a aflat un bucureştean din sectorul 1, care a încasat peste 860.000 de euro. Acesta este cel mai probabil administratorul unui fond. Consultanţa şi software-ul au „furnizat" următoarele două poziţii în topul celor mai bine plătiţi bucureşteni, cu salarii nete anuale de 715.000 euro, respectiv 668.000 de euro.

Posibil antreprenor sau expat

Dar cine ar putea fi cel mai bine plătit salariat din Bucureşti? Cătălin Scripcaru, preşedintele CENTURY 21 România, spune că acesta ar putea fi o persoană fizică, apropiată a dezvoltatorului, rezident fiscal în ţara noastră, de regulă expat. Sau, spune Dragoş Dragoteanu, general manager Euroest Invest, persoana respectivă ar putea fi chiar dezvoltatorul imobiliar.



Dacă nu în criză, atunci când?

Dar cum se justifică un asemenea salariu în imobiliar, o piaţă aflată într-un regres continuu în ultimii trei ani? Tot Cătălin Scripcaru este de părere că, pe termen scurt, un cost ridicat cu echipa de management nu se justifică. Iar marii dezvoltatori, cei care ar putea plăti asemenea salarii de top, sunt încă prezenţi în România.

Pentru că ţara noastră continuă să fie atractivă din punct de vedere imobiliar, după cum declară şi Eduard Zehetner, preşedintele Consiliului Executiv al Grupului Immofinanz. Iar această situaţie paradoxală confirmă încă o dată că banii se pot face şi în perioade de recesiune.

„Venitul mare al unui consultant imobiliar este cu atât mai mult justificat în perioada de criză", spune Radu Lucianu, managing partner, Capital Property Advisors. Mai multe detalii în noul număr „Forbes România", de azi la chioşcuri

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite