Stadiul construcţiilor de autostrăzi. Dăncilă anunţă progrese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancila FOTO gov.ro
Viorica Dancila FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că au fost făcute „progrese importante” în mai multe proiecte de infrastructură pe care Guvernul le are în derulare, precizând că Departamentul pentru monitorizarea investiţiilor în infrastructură „a avut activitate intensă în ultima perioadă”.

Potrivit premierului, pe Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa a fost emisă decizia de expropriere a imobilelor şi au fost asigurate sumele pentru plata despăgubirilor către proprietari. Pentru secţiunea 3 Cornetu-Tigveni, Guvernul estimează că la sfârşitul acestei luni va fi gata documentaţia de atribuire a contractului. La sfârşitul lunii august au fost depuse 10 oferte pentru atribuirea contractului tronsonului 4 Piteşti-Curtea de Argeş.

Autostrada de Centură Bucureşti Sud – există în prezent contractare pe toate tronsoanele, potrivit Vioricăi Dăncilă. „Lucrurile s-au mişcat repede şi la finalul lunii august a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul 1, iar săptămâna viitoare se va putea emite ordinul de începere a lucrărilor”, a transmis premierul.

Progrese importante s-au făcut şi pe drumul expres Craiova-Piteşti, a mai spus Viorica Dăncilă, care a precizat că au fost emise autorizaţiile de construire pentru tronsoanele 1 şi 2, iar pentru tronsonul 2 deja a fost stabilită data începerii lucrărilor pentru 24 septembrie.

În ceea ce priveşte Autostrada Ploieşti-Braşov, premierul a reamintit că la finalul lunii trecute Guvernul a modificat cadrul legal pentru includerea proiectului de investiţii în domeniul proiectelor de interes strategic naţional. În prezent este pe circuitul de avizare legislaţia secundară prin aplicarea căreia putem finanţa de la bugetul de stat aceste proiecte, a transmis Dăncilă.

„Sunt veşti bune şi în ceea ce priveşte realizarea podului peste Dunăre de la Brăila, care a primit decizie favorabilă de finanţare din fonduri europene”, a mai spus premierul.

De asemenea, Dăncilă a menţionat că s-au făcut paşi importanţi şi în ceea ce priveşte proiectul Clinica Dr. Grozovici, de a cărei realizare în parteneriat public-privat sunt interesaţi 3 investitori. Ofertele au fost deschise luna trecută şi în zilele următoare vor fi anunţaţi ofertanţii admişi.

„Ne dorim un ritm mai rapid a implementării proiectelor de infrastructură”, a conchis Dăncilă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite