SONDAJ Brokerii şi românii. Ce vor investitorii de la intermediarii cu care lucrează pe pieţele financiare

SONDAJ Brokerii şi românii. Ce vor investitorii de la intermediarii cu care lucrează pe pieţele financiare

Investitorii preferă să fie consiliaţi de brokeri

Principalele aşteptări din partea investitorilor de la compania de brokeraj cu care colaborează se referă la oferirea de recomandări privind oportunităţi de investiţii sau de analize macro şi pe companii, precum şi la furnizarea unor platforme de tranzacţionare rapide şi complexe, arată un sondaj realizat de Tradeville, lider de piaţă în tranzacţionarea online din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, 75% dintre investitori au indicat că vor ca brokerii să le semnaleze oportunităţile investiţionale, în timp ce 64% dintre aceştia au declarat că doresc să primească analize privind contextul pieţei (trenduri macroeconomice, date economice, ştiri).

De asemenea, peste 63% dintre respondenţi spun că se aşteaptă ca brokerii lor să le furnizeze opinii despre companiile pe care aceştia le urmăresc.

Sensibili la informaţii

„Rezultatele sondajului arată că investitorul român a devenit din ce în ce mai sensibil la informaţii, aşteptările sale cu privire la brokerul cu care colaborează referindu-se preponderent la furnizarea de know-how.
Răspunzând aşteptărilor investitorilor, Tradeville a alocat mai multe resurse pentru identificarea oportunităţilor din pieţe în cadrul serviciului deja existent, Oportunitatea Momentului“, a declarat Cosmin Marinescu, director general adjunct al companiei Tradeville.

Foarte importante: platforma şi asistenţa administrativă

O altă concluzie interesantă a studiului a fost aceea că platforma de tranzacţionare este foarte importantă, 40% dintre respondenţi indicând-o ca fiind punctul forte al Tradeville.

Alături de platformă, un alt aspect foarte important pentru investitori este legat de serviciile de relaţii cu clienţii, 45% dintre aceştia declarând că se aşteaptă ca brokerul să le ofere asistenţă administrativă (pentru completarea documentelor, obţinerea de extrase de la Depozitarul Central, etc.).

De altfel, printre cele mai apreciate servicii ale Tradeville se numără promptitudinea răspunsurilor brokerilor la întrebări sau sesizări, calitatea acestora, dar şi aspecte operaţionale precum rapiditatea transferurilor bancare sau numărul de bănci prin care pot face retrageri sau alimentări.

Conform datelor BVB, Tradeville este cea mai activă casă de brokeraj de pe Bursă. Tradeville este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările