SIF Transilvania vrea să-şi dubleze capitalul social în locul distribuirii de dividende

SIF Transilvania vrea să-şi dubleze capitalul social în locul distribuirii de dividende

SIF Transilvania, cu sediul la Braşov, este cea mai profitabilă Societate de Investiţii Financiare

Conducerea SIF Transilvania (SIF3) propune acţionarilor ca profitul net de anul trecut, de 189,6 milioane de lei, să fie repartizat la rezerve şi cere dublarea capitalului social din rezerve, la 218,42 milioane de lei. AGA va avea loc la 28 aprile, adică într-un moment în care se va şti dacă Guvernul va scuti de impozite profiturile reinvestite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Transilvania ar urma să-şi majoreze astfel capitalul cu 109,21 milioane de lei, la 218,42 milioane de lei, prin emisiune de acţiuni noi.

Acţionarii sunt convocaţi pentru 28 aprilie pentru a discuta propunerile administratorilor, iar pe ordinea de zi figurează şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi alegerea a doi membri în Consiliul de Supraveghere.

Candidaţii vor putea depune dosarele de candidatură până pe data de 18 martie, ora 15:00.

Drepturi de alocare pentru fiecare acţiune deţinută

Fiecare titlu va fi purtător de drepturi de alocare, care vor putea fi tranzacţionate, oferind astfel posibilitatea realizării imediate de resurse financiare în contul dividendendelor, potrivit propunerii conducerii către acţionari.

"Propunerile de aprobare a repartizării integrale a profitului net realizat în exerciţiul financiar 2013 se înscrie în orientările strategice ale SIF Transilvania pentru perioada 2013-2017 aprobate de acţionari în şedinţa AGA de închidere a exerciţiului financiar 2012. Potrivit acestor orientări, acţionarii au aprobat propunerea de creştere a atractivităţii investiţionale pe termen lung a acţiunilor SIF Transilvania prin menţinerea potenţialului de dezvoltare viitoare a societăţii", se arată într-un raport al SIF transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

SIF3, la a doua majorare de capital

SIF Transilvania a mai operat o majorare a capitalului social, cu 54,6 milioane de lei, la 109,2 milioane de lei în anul 2007, prin utilizarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 şi din anii precedenţi.

"Trebuie avut în vedere şi faptul că profitul realizat anul precedent este deja investit şi distribuirea de dividende ar conduce la lichidarea forţată a unor participaţii şi implicit la obţinerea unor venituri mai mici decât cele posibile de obţinut într-o perioadă viiitoare", se arată printre motivaţiile conducerii referitoare la propunerea de majorare a capitalului.

SIF Transilvania a fost în 2013 pentru al doilea an consecutiv cea mai profitabilă dintre cele cinci SIF-uri, cu un câştig de 189,6 milioane de lei (43 de milioane de euro.

Acţiunile SIF Transilvania au închis sesiunea bursieră de vineri la un preţ de 0,6295 lei/acţiune, cu 3,88% peste cotaţia de joi. La acest preţ, capitalizarea SIF Transilvania este de 687,5 milioane de lei (152,7 milioane de euro).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: