Rovana Plumb: Pe primul trimestrul s-au atras cu 44% mai multe fonduri europene decât în 2017. Declaraţia preşedintelui Iohannis nu face bine României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb Parlament FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a prezentat marţi într-o conferinţă de presă situaţia la zi a fondurilor europene.

Oficialul a afirmat că, în primul trimestru au fost atrase cu 44% mai multe fonduri europene decât în 2017 şi că declaraţia preşedintelui Iohannis de luni seară nu face bine României.

„Pentru mine este chiar de neînţeles modul în care dl preşedinte a vorbit despre evoluţia fondurilor europene în acest an, în primul trimestru, pentru că în primul trimestru, per total fonduri europene, avem o creştere cu 44% mai mare decât în anul precedent. Nu vreau să intru într-o polemică, însă aceste conflicte, această încrâncenare politică nu ajută cu nimic la bunul mers al României. Cred că ar fi imperios necesar, ca să-l citez pe dl preşedinte Iohannis, ca Guvernul să fie lăsat să-şi facă treaba. Dacă avem o certitudine în momentul de faţă este că acest Guvern este mult mai bun decât Guvernul Cioloş. 16% este mai mult decât 0%. Doamna premier Viorica Dăncilă a avut mereu o atitudine constructivă faţă de dl preşedinte Iohannis. S-a purtat mereu cu decenţă şi eleganţă. Românii s-au săturat de conflicte”, a afirmat Rovana Plumb.

Aceasta a subliniat că obiectivul pe care şi l-a propus guvernul PSD a fost de a lansa toate liniile de finanţare - 19% din 23 miliarde -  până la 30 iunie a.c.

„În ce priveşte absorbţia, MFE şi MDRAP au stabilit să fie atinsă, la sfârşitul lui 2018, suma de 1,8 miliarde euro. Aici se adaugă şi tot ce înseamnă agricultură. (...) Ce ne-am propus pentru lunile, ianuarie, februarie şi martie a fost îndeplinit”, a spus ministrul. 

Ministrul a adăugat că actualul Cabinet a lansat linii investiţionale în sumă de 21,8 miliarde euro, dintr-o alocare de 28 miliarde euro, a încheiat contracte cu beneficiarii în sumă de 11,6 miliarde euro şi a efectuat plăţi către beneficiari de 2,108 miliarde euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite