România cumpără 20 de noi trenuri electrice

România cumpără 20 de noi trenuri electrice

Autoritatea pentru Reformă Feroviară va lansa prima licitaţie pentru achiziţia de rame electrice 20 de rame electrice noi vor fi achiziţionate, în prima etapă, valoarea acestora fiind estimată la 120 milioane euro.

Noile rame vor trebui să atingă viteza de 160 km/h şi să asigure, fiecare, o capacitate de transport de cel puţin 190 locuri pe scaune. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, informează Club Feroviar.
 
Autoritatea pentru Reformă Feroviară estimează că anunţul de participare va fi publicat la 28 ianuarie 2019, urmând ca procedurile de atribuire să se desfăşoare începând cu 4 februarie 2019.
 
Criteriile de atribuire urmăresc cel mai bun raport calitate – preţ, însă este pentru prima dată când componenta financiară, cu pondere de 49%, este aproape la egalitate cu oferta tehnica, aceasta având o pondere de 51%. Contractul nu va fi împărţit pe loturi.
 
Ulterior, vor fi organizate şi licitaţiile pentru celelalte tipuri de material rulant, care va fi utilizat în traficul feroviar pe distanţe medii şi interregionale.
 
Valoarea totală actuala a fondurilor eligibile pentru achiziţia de material rulant – prevăzute în POIM 2014-2020 – este de circa 250 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării acestora.
 
Potrivit cerinţelor, viitoarele rame electrice regionale (RE-R) vor fi utilizate pentru serviciul comercial, pe liniile electrificate de pe reţeaua feroviară naţională, alimentate de la linia de contact de 25 kV, 50 Hz şi vor circula pe calea ferată cu ecartament standard de 1435 mm. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: