Protest: un marş auto gigantic va avea loc sâmbătă. Moldova vrea şi cere autostradă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

Am trăit să o vedem şi pe aceasta: moldovenii din România se organizează pentru cel mai mare marş motorizat organizat vreodată în România. Asociaţii importante de transportatori şi-au anunţat deja prezenţa alături de persoane fizice, societăţi comerciale şi autorităţi locale.

Câteva sute, poate chiar mii de autoturisme sunt aşteptate să pornească în marş spre Bucureşti cu scopul expres de a pune presiune pe autorităţile centrale vinovate de blocarea conectării Moldovei de restul Europei.

image

Întârzierea construirii acestei autostrăzi produce grave prejudicii economice ţării noastre şi trimite în sărăcie o treime din teritoriul naţional. Decalajele economice sunt la acest moment vizibile, lipsa unei legături direct cu Europa blocând dezvoltarea economică a regiunii ce deţine un potenţial uman colosal.

image

Un demers care trebuie popularizat şi susţinut de către toţi românii şi pe mulţi îi aşteptăm să se alături evenimentului pe traseu, inclusiv la intrarea în Bucureşti.

O bună parte din asociaţiile de transportatori şi-au anunţat deja participarea şi altele sunt aşteptate să confirme.

Aştept ca la eveniment să participe toţi primarii localităţilor din Moldova, din toate judeţele afectate, nu numai din oraşele importante. Dacă stai acasă ca şi oficial, reprezentant al cetăţenilor, atunci ai face bine să îţi pui mandatul pe masă şi să rămâi acasă definitiv că degeaba îţi iei salariul.

Ion Lungu (Suceava), Cătălin Mugurel Flutur (Botoşani), Dragoş Chitic (Piatra Neamţ), Cosmin Necula (Bacău), Mihai Chirica (Iaşi), Cristi Valentin Misăilă (Focşani), Dumitru Boroş (Bârlad), Ionuţ Florin Pucheanu (Galaţi), Viorel Marian Dragomir (Brăilă) reprezintă numai vârful de lance, primari aleşi din cele mai importante oraşe din Moldova şi a căror lipsă nu poate fi justificată. Aici nu este vorba despre partide, ci despre apărarea interesului comunităţilor locale şi a dreptului tuturor românilor de a trăi mai bine. Lipseşti sâmbătă? Atunci luni nu are rost să te mai prezinţi la muncă.

Eşti deputat în unul din judeţele Moldovei? Atunci urcă în maşină cu tot staful şi vino la Bucureşti. Nu te fă de ruşine în faţa electoratului.

La acest moment Ardealul este cu mult mai bine conectat cu Budapesta decât cu Bucureştiul sau cu Iaşi-ul. Acest lucru este de neacceptat şi nu putem să ne gândim decât la o trădare de ţară, fie din prostie, fie dintr-un act de voinţă. Tind să cred că avem din plin din ambele.

Imagine indisponibilă
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite