Piaţa investiţiilor a explodat în 2014: volumul a crescut de patru ori. Ce urmează în 2015?

Piaţa investiţiilor a explodat în 2014: volumul a crescut de patru ori. Ce urmează în 2015?

FOTO www.wall-street.ro

Volumul achiziţiilor de proiecte imobiliare a explodat în 2014, crescând de la 300 de milioane de euro în 2013 la circa 1,2 miliarde de euro, în special ca urmare a tranzacţiilor a doi investitori, NEPI şi Globalworth. wall-street.ro a discutat cu mai mulţi consultanţi imobiliari despre perspectivele pieţei în 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O surpriza placuta a reprezentat-o evolutia pietei investitionale, primul trimestru din 2014 inregistrand un volum transactional similar cu cel al intregului an 2013. Per total volumul investitional va atinge aproape 1,2 miliarde euro, cel mai mare nivel din 2008 pana in prezent”, spune Laura Dumea Bencze, head of research in cadrul CBRE Romania.
 
Potrivit lui Andrei Vacaru, head of research&consultancy la JLL, evolutia recenta din piata de investment este asemanatoare cu progresele inregistrate in Cehia si Polonia in urma cu 2-3 ani, piete mult mai mature decat cea romaneasca.
 
Andrei Botis, managind partner NAI Romania, spune ca randamentele au inregistrat o usoara compresie in 2014. "Segmentul investitional cunoaste anul acesta cea mai mare crestere din 2008. Dat fiind indicatorii principali de performanta randamentul a inregistrat o usoara compresie. Chiar daca tendinta generala este aceea de raspandire la nivelul intregii tari, totusi Bucurestiul ramane piata cea mai atractiva pentru investitori", a explicat Botis.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările