Pe ultima sută de metri, statul reabilitează stadioanele „Steaua“ şi  „Arcul de Triumf“ din Capitală

Pe ultima sută de metri, statul reabilitează stadioanele „Steaua“ şi  „Arcul de Triumf“ din Capitală

Guvernul a aprobat alocarea a 430 de milioane de lei pentru modernizarea Stadioanelor Steaua şi Arcul de Triumf, pentru celelalte două care ar putea fi incluse în programele de antrenamente ale fotbaliştilor care vin în ţara noastră – Rapid şi Dinamo -, nefiind menţionate deocamdată nici sumele de care va fi nevoie pentru modernizare, nici parametri la care ar trebui aduse.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În prezent cele două stadioane, Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf” şi Stadionul „Steaua” nu îndeplinesc cerinţele esenţiale de calitate în construcţii pentru toate activităţile programate”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
 
Executivul consideră că organizarea EURO 2020 la Bucureşti este „o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii în general şi a infrastructurii sportive în particular, cele 4 arene Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf vor fi transformate în arene moderne, respectiv stadioane de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului, ediţia 2010”.
 
Potrivit acesteia, lucrările de modernizare vor dura 23 de luni (Stadionul Arcul de Triumf), respectiv 25 de luni (Stadionul Steaua) de la momentul încheierii contractului, pentru fiecare dintre stadioane fiind alocate sumele în două etape.
 
302 milioane de lei pentru modernizarea Stadionului Steaua
 
Astfel, modernizarea Stadionului Steaua se va face cu 301,8 milioane de lei, din care Ministerul Apărării va achita doar 14,62 milioane lei, restul rumând să fie investit de Ministerul Dezvoltării.
 
Lucrările de modernizare a Stadionului Steaua, care are o capacitate de 30.500 de locuri şi o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, presupun existenţa a 2 vestiare principale de 25 locuri complet echipate(195 mp) şi a 2 vestiare secundare de 25 locuri (circa 105 mp), crearea unor spaţii de cazare pentru sportivi - 24 camere; un muzeu întins pe 1.070 mp; spaţii comerciale diverse, exterioare inelului securizat - 480. Mp, alte spaţii comerciale interioare, restaurant pitch-view / bar sky view, parcare VIP 158 locuri, centru de îngrinhjire sportivi, gradene şi refacerea terenului principal de joc.
 
126,4 milioane de lei pentru Stadionul Arcul de Triumf
 
În ceea ce priveşte Stadionul de rugby Arcul de Triumf, lucrările de modernizare au nevoie de 126,4 milioane de lei, din care Ministerul Tineretului şi Sporturilor va plăti puţin peste 5 milioane de lei, restul investiţiei urmând să fie suortată de Ministerul Dezvoltării.
 
Lucrările presupun consolidarea şi reabilitarea vestiarelor, refacerea sălii de antrenament, a spaţiilor de cazare şi cantonament pentru sportivi, amenajarea spaţiilor exterioare ţi a unui parking subteran, a centrului de îngrijire a sportivilor, gradene şi refacerea terenului principal de joc.
 
 
 
citeste totul despre: