O nouă fabrică în România. Grupul Rockwool investeşte 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică lângă Ploieşti

O nouă fabrică în România. Grupul Rockwool investeşte
50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică lângă Ploieşti

Grupul danez Rockwool va investi aproximativ 50 de milioane de euro ȋntr-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea în jur de 150 de locuri de muncă direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine ca urmare a declaraţiei făcute de Grupul Rockwool pe 24 februarie 2017, în care îşi exprima intenţia de a cumpăra teren pentru a-şi extinde producţia în Statele Unite ale Americii, Suedia şi România.

Noua unitate de producţie va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceştii Rahtivani în apropiere de Ploieşti, judeţul Prahova, şi va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a grupului în România. Grupul este deja prezent la noi în ţară de aproape 20 de ani prin intermediul filialei locale de vânzări.

Procesul pentru emiterea permiselor şi autorizaţiilor necesare a fost iniţiat, astfel că producţia de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.

„Această investiţie ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a creşte siguranţa împotriva incendiilor şi eficienţa energetică în clădirile din ţară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informaţii în domeniul incendiilor (FIEP), precum şi pentru alte iniţiative care vor îmbunătăţi reglementările privind siguranţa la incendiu. Suntem deschişi să împărtăşim cu autorităţile, clienţii şi alte părţi interesate toate cunoştinţele şi expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani în care am făcut clădirile mai confortabile, eficiente energetic şi sigure la incendii“, declară Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

Rafael Rodriguez, Managing Director, Rockwool South Europe, adaugă: Această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin mai ridicat în România şi în ţările învecinate”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările