Ministerul Transporturilor: Am transmis la CE proiectul de 4,6 miliarde de euro al Centurii Bucureştiului. Un alt proiect major este în pregătire

Ministerul Transporturilor: Am transmis la CE proiectul de 4,6 miliarde de euro al Centurii Bucureştiului. Un alt proiect major este în pregătire

Ministerul Transporturilor susţine că a transmis la Comisia Europeană proiectul privind realizarea infrastructurii de centură a Municipiului Bucureşti, care va costa 7,3 miliarde de lei şi că este în pregătire un alt proiect major, cel al podului suspendat de la Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, a transmis la data de 28 noiembrie 2018 la Comisia Europeană proiectul major «Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului Bucureşti»“, anunţă instituţia.

Acest proiect reprezintă al paisprezecelea proiect major transmis de Organismul Intermediar la Comisia Europeană totalizând aproximativ 8 miliarde de euro, din care fonduri de la UE de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

Obiectivul general al contractului de finanţare “Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului Bucureşti”  îl constituie dezvoltarea zonei orbitale a Municipiului Bucureşti, prin construcţia unei autostrăzi orbitale în sudul Bucureştiului şi modernizarea centurii existente, asigurându-se astfel o interconectivitate adecvată între autostrăzile şi drumurile naţionale radiale aferente Bucureştiului. De asemenea, condiţiile de trafic din jurul capitalei vor fi îmbunătăţite, iar traficul de tranzit din zona urbană va fi eliminat, îmbunătăţindu-se astfel condiţiile de viaţă ale populaţiei din zona de proiect. 

Obiectivul specific al contractului de finanţare este reprezentat de construcţia a 92,094 km noi de drum naţional şi autostradă, 56 poduri şi pasaje noi, 5 poduri şi pasaje reabilitate, 9 parcări, 21 intersecţii, 5 noduri rutiere, 1 punct de întoarcere, 1 centru de întreţinere şi coordonare, 1 punct de sprijin şi de întreţinere şi 1 spaţiu pentru servicii.

Valoarea totală a proiectului este de 7.327.494.923,12 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020, este 5.807.308.355,07 lei (75% din valoarea totală eligibilă aprobată – 4.355.481.266,38 lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 25% în valoare de 1.451.827.088,69 lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).Perioada de implementare a Proiectului este de 120 luni, respectiv între 01.01.2014 şi 31.12.2023.

De asemenea, Organismul Intermediar împreună cu beneficiarul Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România – CNAIR SA pregătesc transmiterea la Comisia Europeană a proiectului major „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila” în valoare totală de aproximativ 554 milioane de euro.

Acest proiect, împreună cu proiectele majore deja transmise la CE, va conduce ca Ministerul Transporturilor – Organismul Intermediar de Transport să fie în măsură să acopere în integralitate alocarea de fonduri europene nerambursabile din POIM 2014-2020, prin proiecte transmise la Comisia Europeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările