Micile afaceri pentru hipsteri caută bani pe bursă. AeRO e cool

Micile afaceri pentru hipsteri caută bani pe bursă. AeRO e cool

Andrei Botescu a reînviat, în ultimii trei ani, brand-ul de biciclete Pegas, alături de Alex Manda FOTO Mediafax

Bicicletele Pegas, berea Zăganu şi alte câteva mici afaceri de hipsteri încearcă să se dezvolte mai departe de cultura urbană, cu ajutorul pieţei locale de capital, scrie Adevărul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu există, la prima strigare, o potrivire naturală între micile afaceri antreprenoriale şi piaţa de capital. Iar când aceste business-uri sunt fondate şi validate, prin votul comercial, de hipsteri – tinerii care lansează şi consumă produse ori fenomene culturale urbane underground – potrivirea cu bursa pare să lipsească cu desăvârşire, potrivit sursei citate.
 
Asta mai ales în România, unde bursa este dominată de companiile controlate de stat (cu o valoare cumulată de cinci miliarde de euro), iar pe sistemele alternative s-au listat doar cinci afaceri mici şi mijlocii în ultimii cinci ani.
 
Poţi spune că mai repede se potriveşte şapca la operă decât bicicleta Pegas sau berea Zăganu la bursă. Şi totuşi…
 
Berea şi bicicletele ajung la bursă
 
Atât atelierele de biciclete Pegas, cât şi producătorii berii Zăganu, alături de croitorii de la Tudor Personal Tailor şi alte câteva afaceri mici şi cool sunt interesate să se dezvolte cu ajutorul pieţei de capital.
 
Continuarea pe adevarulfinanciar.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările