Ludwik Sobolewski, şeful BVB: „Nu am fost speriat de căderea bursei... mai degrabă trist“

Ludwik Sobolewski, şeful BVB: „Nu am fost speriat de căderea bursei... mai degrabă trist“

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti / Foto Wall-Street.ro

Prăbuşirea bursei de la începutul acestei săptămâni nu va duce la o aşa-zisă „€œdispariţie“ a investitorilor în lunile următoare, aşa cum s-a întâmplat în toamna lui 2008, este de părere Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti. Acesta spune că nu a fost speriat de scăderi, chiar dacă pierderile din propriul portofoliu l-au întristat.

Investitorii care au deja un anumit grad de educaţie financiară vor rămâne în piaţă. (...) Nu este cea mai bună perioadă pentru atragerea unor investitori noi, aşa că ne va fi mai greu la acest capitol.
„€œOrice este posibil, dar personal nu sunt pesimist când vine vorba de posibilitatea ca investitorii să plece din piaţă după recentele scăderi. Cred că investitorii care au deja un anumit grad de educaţie financiară vor rămâne în piaţă, nu mă aştept că aceştia să se fi speriat. Este însă logic să spunem că nu este cea mai bună perioadă pentru atragerea unor investitori noi în piaţă, aşa că ne va fi mai greu la acest capitol“, a declarat Ludwik Sobolewski.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările