IKEA va deschide cel de-al doilea magazin din România la sfârşitul verii 2018. Unde plănuieşte să se extindă

IKEA va
deschide cel de-al doilea magazin din România la sfârşitul
verii 2018. Unde plănuieşte să se extindă

Planul celui de-al doilea magazin IKEA

IKEA a început oficial construcţia celui de-al doilea magazin din România, deschiderea lui fiind planificată pentru sfârşitul verii 2018. Compania vrea să se extindă în alte trei mari oraşe din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al doilea magazin IKEA din Bucureşti va fi construit în apropierea autostrăzii A2, în Sectorul 3 din Bucureşti. Ceremonia de aşezare a pietrei de temelie, care anunţă începerea lucrărilor de construcţie, a avut loc astăzi, pe terenul achiziţionat de companie în bulevardul Theodor Pallady nr. 57, în Bucureşti. Investiţia se ridică la 86 de milioane de euro, respectiv valoarea totală a terenului şi a construcţiei. Peste 300 de locuri de muncă vor fi create în magazinul IKEA Pallady. Recrutarea în masă pentru angajaţii magazinului este planificată să înceapă în februarie - martie 2018.

În urma achiziţiei terenului în iunie 2015, IKEA a depus documentaţia pentru un nou PUZ al terenului şi a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. După ce a desemnat un constructor general în septembrie 2017 şi a primit autorizaţia de construire finală de la Primăria Sectorului 3 din Bucureşti în octombrie 2017, au fost îndeplinite toate condiţiile pentru ca IKEA să poată începe lucrările de construcţie. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârşitul verii 2018.

Noul magazin va avea aproximativ 37.000 de metri pătraţi, 1.300 de locuri de parcare şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze şi locul de joacă pentru copii. Noul magazin va avea şi o seră de aproximativ 800 de metri pătraţi în Market Hall şi o zonă IKEA Café. IKEA Pallady va dubla capacitatea IKEA de a prelua comenzi online pentru clienţii din România.

Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, a declarat: „România este ţara din regiune în care avem cele mai ambiţioase planuri. Plănuim să creştem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croaţia, Slovenia şi Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România”.

Stefan Vanoverbeke a adăugat că următoarele trei oraşe în care IKEA va deschide magazine în România sunt: Timişoara, Braşov şi Cluj, unde construcţia depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obţinerea autorizaţiilor şi infrastructură. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările