Idei de afaceri în agricultură. Cât te costă să-ţi faci o plantaţie de roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idei de afaceri în agricultură
Idei de afaceri în agricultură

Ministerul Agriculturii spune că se pot depune proiecte pentru fonduri europene în agricultură începând cu luna februarie.

Cei care caută idei de afaceri în agricultură se pot orienta şi spre o plantaţie de roşii. Mare atenţie înainte de a începe o astfel de afacere să vă gândiţi unde puteţi să vă vindeţi marfa. 

Dacă intră pe lista dumneavoastră de idei de afaceri în agricultură, iată câteva detalii despre ce costuri presupune o plantaţie de roşii. 

Roşiile se plantează din primăvară, cam pe la sfârşitul lunii aprilie, dacă e vorba de culturile de vară. De asemenea, plantaţiile care dau recolta toamna se pun până la sfârşitul lunii mai. La o suprafaţă de două hectare, pentru pregătirea terenului, adică arătura, discuitul şi îngrăşăminte ar trebui un buget de aproximativ 2.000 de lei.  

Idei de afaceri în agricultură. Plantaţia de roşii, 700 de lei pentru prăşit

Răsadurile, care se pot cumpăra de la solarii, ar costa în jur de 9.000 de lei. Pentru cele două hectare ar trebui în jur de 70.000 de plante, iar în această investiţie intră şi mâna de lucru la plantare şi transportul. 

Apoi, vara, urmează prăşitul, care se face atât mecanic, cât şi manual. La o suprafaţă de 2 hectare, acest operaţiuni ar costa în jur de 700 de lei. De obicei, aceste lucrări se fac în a doua jumătate a lunii iunie. 

Dacă plantaţia de roşii e pe lista dumneavoastră de idei de afaceri în agricultură trebuie să ştiţi că irigarea este o altă operaţiune extrem de importantă. Se face cam la 10 zile. Astfel, e bine să căutaţi un teren care să fie aproape de o sursă de apă, mai ales în primii ani, ca să nu faceţi o investiţie foarte mare în sisteme de irigaţie chiar de la începutul afacerii. Specialiştii în agricultură spun că cele două hectare, dacă sunt îngrijite ca la carte ar putea produce în jur de 80 de tone de roşii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite