Guvernul transferă autostrada Comarnic - Braşov la Banca Mondială. Tudose, exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor

Guvernul transferă autostrada Comarnic
- Braşov la Banca Mondială. Tudose, exasperat de incapacitatea Ministerului
Transporturilor

Autostrada Comarnic – Braşov va trece în gestionarea Guvernului şi a Băncii Mondiale, deoarece Ministerul Transporturilor a eşuat să îl implementeze. Anunţul a fost făcut de premierul Mihai Tudose, care a spus miercuri, într-un interviu pentru Antena 3, că a cerut „ajutor tehnic” de la Banca Mondială pentru acest proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic şi vă dau un exemplu: autostrada Bucureşti-Braşov. Am vorbit cu Banca Mondială (...) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic”, a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Aceasta ar fi o premieră pentru ţară, fiind pentru prima dată când un Guvern delegă gestionarea unui proiect esenţial unui organism extern, scrie HotNews.

„Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte - Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic şi să coordoneze această lucrare. Banii sunt de la noi... Între timp, noi am găsit nişte proiecte mai vechi - ştiţi că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu ştiu cum s-a întâmplat, dar până acum toţi au făcut studii de fezabilitate. Am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizaţia de mediu valabilă şi pe care vrem să-l implementăm cât mai repede”, a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada Bucureşti-Braşov.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de HotNews, premierul Mihai Tudose ar fi fost exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor de a construi autostrăzi.

Autostrada Comarnic - Braşov este unul dintre proiectele cele mai discutate din ultimii 20 de ani, rămas însă la stadiul de proiect. Autostrada ar urma să treacă munţii Carpaţi şi să lege sud-estul României de Vest, rezolvând aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: