Fondul Suveran de Investiţii, inspirat din modelul polonez

Fondul Suveran de Investiţii, inspirat din modelul polonez

Alexandru Petrescu - ministrul Economiei FOTO gov.ro

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a avut luni o întrevedere cu Mateusz Morawiecki, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării şi Finanţelor din Polonia, privind structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondul este, potrivit oficialilor români, esenţial pentru prioritizarea investiţiilor şi revitalizarea sectoarelor cheie ale economiei româneşti. Discuţiile cu oficialul polonez au avut loc în contextul contextul similitudinilor existente din punct de vedere al profilului economic de ţară, al necesităţilor investiţionale strategice, dar şi al parametrilor macroeconomici în care cele 2 ţări trebuie să se încadreze, derivate din statutul de ţări membre UE, fondul polonez constituind un model de succes pentru Europa Centrală şi de Est.

Oficialul polonez şi-a exprimat deschiderea şi suportul în structurarea acestui instrument, confirmând întreaga disponibilitate pentru a pune la dispoziţia părţii române întreaga expertiză poloneză în constituirea FSDI.

Discuţia este premergătoare unei vizite pe care ministrul Alexandru Petrescu o va avea în Polonia în perioada 7-8 martie când se vor discuta detaliile tehnice referitoare la structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, esenţiale pentru prioritizarea investiţiilor şi revitalizarea sectoarelor cheie ale economiei româneşti, cât şi pentru dialogul cu Comisia Europeană, pe care România îl va purta în vederea dezvoltării acestui mecanism de finanţare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: