Fondul Proprietatea vinde încă un pachet din acţiunile Romgaz

Fondul Proprietatea vinde încă un pachet din acţiunile Romgaz

Romgaz este cel mai mare producător de gaze naturale din România, asigurând jumătate din consumul intern al ţării noastre

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat luni seară deschiderea unui plasament privat accelerat pentru vânzarea unui pachet de până la 3,78% din acţiunile Romgaz (SNG), valorea participaţiei fiind de 444 milioane lei (100,4 milioane euro) la cotaţia din închiderea şedinţei de luni.

„Franklin Templeton Investment Management, în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondul Proprietatea, anunţă demararea unei oferte de plasament privat accelerat de până la 14.582.000 acţiuni existente în Romgaz, având drept obiect acţiuni şi certificate de depozit având că suport acţiuni (în engleză, Global Depositary Receipts)“, se arată într-un raport transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti.
 
Plasamentul accelerat este adresat exclusiv investitorilor calificaţi.
 
Goldman Sachs Internaţional va acţiona că sole global coordinator şi că joint bookrunner al tranzacţiei , Wood & Company Financial Services că joint bookrunner şi Banca Comercială Română că lead manager.
 
Cele 14.582.000 acţiuni care fac obiectul tranzacţiei reprezintă 37,83% din deţinerea Fondului la Romgaz. Potrivit celor mai recente date disponibile, Fondul Proprietatea deţine 38.542.960 acţiuni la Romgaz, reprezentând 10% din titlurile companiei. Producatorul de gaze naturale este controlat de stat, prin Ministerul Energiei, cu o deţinere de 70%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările