Fondul Proprietatea se listează astăzi pe bursa de la Londra

Fondul Proprietatea se listează astăzi pe bursa de la Londra

Fondul Proprietatea ajunge în ringul bursier londonez, pe urmele Romgaz şi Electrica

Fondul Proprietatea (FP) se listează, miercuri, la bursa de la Londra, pe secţiunea Specialist Fund Market, cu ajutorul certificatelor globale de depozit având ca suport acţiuni emise de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Certificatele au fost admise la tranzacţionare cu simbolul „FP“ şi sunt disponibile la un preţ stabilit în dolari. Potrivit, Mediafax, primul preţ pentru un GDR a fost de 11,45 dolari, respectiv 46,27 lei pe certificat. În condiţiile în care un GDR însumează 50 de acţiuni FP, preţul pe acţiune este de 0,9255 lei.
 
La Bursa de Valori Bucureşti (BVB), titlurile FP se tranzacţionau miercuri dimineaţa la un preţ de 0,915 lei pe unitate.
 
Pe bursa din Londra preţurile pentru GDR-urile FP variază între un minim de 11,42 dolari şi un maxim pe 11,50 dolari, volumul fiind de 807.748 unităţi.
 
Specialist Fund Market este piaţa reglementată a bursei de la Londra pentru fonduri de investiţii specializate. Specialist Fund Market este destinată investitorilor instituţionali, profesionişti şi bine informaţi.
 
Fondul Proprietatea a optat pentru o listare prin intermediul certificatelor de depozit după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a aprobat la timp regulamentul privind titlurile de interes, instrument financiar pe care Fondul l-a preferat iniţial GDR-urilor pentru intrarea pe piaţa britanică.
 
Fondul Proprietatea deţine participaţii minoritare la cele mai mari şi mai profitabile companii de stat, precum Romgaz, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti sau Portul Constanţa, dar şi la o serie de companii privatizate, precum Petrom, filialele Electrica deja privatizate, fostele Distrigazuri sau Alro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările