Dăncilă: Vom reînnoi flota Tarom

Dăncilă: Vom reînnoi flota Tarom

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că flota Tarom va fi reînnoită, urmând să fie achiziţionate 27 de noi aeronave, pe lângă cele trei deja achiziţionate.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat duminică la RTV că Guvernul are în vedere achiziţia de noi aeronave pentru Tarom.
 
“Avem în vedere să înnoim flota TAROM, astfel că vom cumpăra 27 de aeronave noi. Am achiziţionat deja 3. Vom vedea care e managementul acolo, nu vreau să mă exprim până nu mă documentez şi, în acelaşi timp, să am şi soluţii”, a spus Dăncilă.
În ultimii 5 ani, Tarom a avut 39 de manageri, pierderile din ultimii 10 ani depăşind 2 miliarde lei.
 
În ianuarie, Guvernul recunoştea că Tarom se află într-o situaţie dificilă, motiv pentru care susţine mai multe măsuri urgente, menite a repune compania în elita „ambasadorilor României”.
 
Printre acestea, Guvernul doreşte reînnoirea de urgenţă a flotei Tarom prin achiziţionarea în rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scăzut de combustibil şi poluare fonică cât mai redusă. În noul program de guvernare, termenul pentru a realizat acest lucru este 2018-2020.
 
Totodată, Guvernul vrea deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia.
 
Executivul mai doreşte realizarea de urgenţă a unei evaluări riguroase a personalului companiei şi atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, repoziţionând Tarom -ul ca lider zonal.
 
Mai mult, uniformizarea flotei de avioane ar reduce mult cheltuielile de mentenanţă, consideră Guvernul care mai doreşte readucerea departamentului tehnic la acele cote europene şi internaţionale de a asigura mentenanţă atât pentru compania Tarom, cât şi pentru alte companii din zonă.
 
Un alt plan este implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei şi nu prin alte firme din domeniu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: