Dăncilă spune că există 18 oferte pentru autostrada Ploieşti - Braşov

Dăncilă spune că există 18 oferte pentru autostrada
Ploieşti - Braşov

Premierul Viorica Dăncilă susţine că se îngrămădesc constructorii să facă autostrada Ploieşti- Braşov în parteneriat public-privat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ar exista 18 oferte, spune Viorica Dăncilă, în contextul în care termenul până la care se depun scrisori de interes şi/sau oferte pentru autostrada în concesiune Ploieşti-Braşov este 17 decembrie.

Recent, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a solicitat amânarea termenului de depunere a ofertelor preliminare de la 19 noiembrie la 17 decembrie.

La jumătatea lunii ianuarie va fi desemnat constructorul autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov şi că există 18 oferte de parteneriat public - privat pentru această autostradă, a spus la un post TV, premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

CNSP a prelungit cu o lună, până la data de 17 decembrie, termenul până la care investitorii pot depune oferte pentru construcţia Autostrada Ploieşti – Braşov, pe care Guvernul vrea să o realizeze tot în parteneriat public-privat. Ion Ghizdeanu, preşedintele CNSP, a explicat pentru „Adevărul” că prelungirea termenului a avut loc la cererea participanţilor la procedura de atribuire, ei solicitând clarificări cu privire la proiect.

Mai mult, CNSP a relaxat condiţiile pe care constructorii viitoarei autostrăzi le au de îndeplinit, modificând două dintre cerinţe. Una dintre modificări vizează extinderea perioadei în care firmele au încheiat un PPP sau au construit autostrăzi. Astfel, dacă iniţial se solicita „contract întocmit de Parteneriat Public-Privat şi/sau execuţia de construcţii în infrastructura rutieră, similare cu cele supuse procedurii de atribuire în ultimii 5 ani”, acum se cere „în ultimii 10 ani”, scrie economica.net. De asemenea, potrivit sursei citate, a fost relaxată şi condiţia privind nivelul pozitiv al indicatorului de cash-flow pentru anii 2016 şi 2017. Astfel, dacă iniţial ofertanţilor li se impunea un nivel de minimum 680 milioane de euro fără TVA, acum li se solicită un nivel de şase ori mai mic, respectiv de 113,33 milioane de euro, fără TVA.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că anul acesta noi trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere „pleacă acasă”. Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţa în urmă cu câteva zile că ţinta sa este de 60 de kilometri de autostradă în acest an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările