Contractele pentru Autostrada Sibiu – Piteşti şi centura Bucureşti Sud, semnate duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulări Autostrada Sibiu-Piteşti foto Asociaţia Pro Infrastructura
Simulări Autostrada Sibiu-Piteşti foto Asociaţia Pro Infrastructura

Guvernul a anunţat că duminică, la ora 18,00, Palatul Victoria va găzdui ceremonia de semnare a unor contracte de infrastructură, la care va participa premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna duminică, la ora 18:00, la Guvern, contractele de proiectare şi executie pentru secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti şi lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, au scris pe Facebook, reprezentanţi ai autorităţilor.

Contractul pentru secţiunea 1 Sibiu – Boia din Autostrada Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al Romaniei, va fi semnat cu austriecii de la Porr Construct.

De asemenea, tot duminică urmează să fie semnat şi contractul pentru lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud cu grecii de la Aktor.

Valoarea contractului pentru realizarea celor 13,17 km ai Secţiunii 1 a Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti este de aproape 613 milioane lei fără TVA.

Constructorul va avea la dispoziţie un an pentru proiectare şi trei ani pentru execuţie. Acesta şi-a asumat o garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Constructorul austriac Porr a mai realizat în România lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda, care a fost dat în trafic anul trecut.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite