Compania americană Textron va produce vehicule blindate la Bacău

La două săptămâni după ce România a decis achiziţionarea de avioane F-16 la mâna a doua, americanii de la Textron anunţă că vor produce autovehicule blindate la Aerostar Bacău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia României de a achiziţiona avioane americane second hand a stârnit o adevărată furtună în Europa. Grupul suedez Saab şi-a anulat participarea cu avioane avioane multirol Gripen la expoziţia Black Sea Defence & Aerospace (BSDA) de luna aceasta şi şi-a amânat planurile de sponsorizare pentru participarea unor forţe aeriene din NATO cu astfel de avioane la spectacolele aeriene din România, după decizia CSAT de a se achiziţiona 24 de avioane F-16 vechi. Nici consorţiului european Eurofighter nu a văzut cu ochi buni alegerea făcută de guvernul român.

Citiţi şi:

SAAB şi-a anulat prezenţa la BSDA invocând decizia CSAT privind F-16

Oprea: Parlamentul va decide asupra achiziţionării avioanelor F16


Într-o declaraţie de presă, vicepreşedintele Textron Marine and Land Systems, Mark Savarese, se arată încântat de ideea colaborării cu forţele terestre române pentru modernizarea vehiculelor blindate, precum şi de crearea de locuri de muncă în România.

"Prin colaborarea cu Aerostar vom răspunde mai bine cerinţelor fortelor române care servesc umăr la umăr cu trupele americane, în calitate de parteneri ai coaliţiei", se arată în comunicatul de presă al companiei americane.

Directorul companiei româneşti, Grigore Filip, spune că această colaborare va duce la crearea unor vechicule blindate verificate în luptă.

Textron Marine & Land Systems produce o gamă de vehicule blindate care include M1117 Guardian Armored Security Vehicle (ASV) şi M1200 Armored Knight, folosit doar de armata SUA, dar şi mult mai utilizatul Armored Personnel Carrier (APC), care este utilizat de armatele mai multor state aliate. Majoritatea vehiculelor blindate create de Textron sunt utilizate în teatrele de operaţiune din Irak şi Afganistan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările