CE Oltenia va primi 6,2 milioane de lei, o primă tranşă de finanţare pentru modernizarea Electrocentrale Rovinari

CE Oltenia va primi 6,2 milioane de lei, o primă tranşă de finanţare pentru modernizarea Electrocentrale Rovinari

Ministerul Energiei a autorizat plata primei cereri de rambursare prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), de la înfiinţarea acestuia, în 2013. Suma, în valoare de 6,2 milioane de lei, va fi plătită către Complexul Energetic Oltenia în calitate de beneficiar. Această plată va fi făcută în baza unui contract de finanţare încheiat între cele două entităţi în luna august 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul vizează acordarea unei finanţări nerambursabile pentru un proiect în valoare totală de 381,5 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea blocului 4 de 330MW de la Sucursala Electrocentrale Rovinari din cadrul CE Oltenia.
 
”Este prima plată prin PNI de la înfiinţarea acestuia în 2013. Cred că este un moment important şi un semnal puternic în ceea ce priveşte angajamentele pe care ni le-am asumat faţă de producătorii de energie electrică din România şi, până la urmă, faţă de consumatorii de electricitate. La preluarea mandatului, PNI era blocat, aşa cum, din păcate, a fost încă de la înfiinţarea sa”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu. 
Ministrul a precizat că CE Oltenia a depus mai multe cereri până acum.
 
„Este adevărat că producătorul de energie CE Oltenia a depus mai multe cereri de rambursare, dar, aşa cum am anunţat la sfârşitul lunii noiembrie, CE Oltenia va primi aceste fonduri în tranşe. În funcţie de analiza documentelor transmise de CE Oltenia, vor urma şi alte plăţi către companie”, a adăugat Petcu.
 
Suma maximă aferentă acestei investiţii pe care o poate acorda Ministerul Energiei, în calitate de autoritate finanţatoare, potrivit prevederilor legale, este de 61,3 milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările