Când ar putea fi dată în folosinţă prima autostradă urbană din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima secţiune din Autostrada Bucureşti – Ploieşti, respectiv porţiunea de la intrarea în Capitală cunoscută ca Autostrada Urbană, va fi recepţionată săptămâna aceasta, până pe 15 decembrie cel târziu, a spus pentru economica.net Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, consultantul proiectului.

"Mai sunt câteva lucrări de făcut. Trebuie măturată, aplicate marcaje. Pe 15 decembrie cel târziu va avea loc recepţia", a menţionat Eduard Hanganu, scrie economica.net.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au efectuat vineri şi sâmbătă inspecţia tehnică preliminară a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat săpătămâna trecută că Autostrada Urbană ar putea fi inaugurată între 7 -10 decembrie.

La jumătatea lunii octombrie, oficiali ai CNAIR spuneau că intrarea în Bucureşti direct de pe Autostrada Ploieşti-Bucureşti va fi posibilă la 1 decembrie. 

După ce va fi dată în folosinţă, şoferii vor ajunge în oraş în doar 5 minute, faţă de 35 de minute cât durează în prezent varianta ocolitoare, pe Şoseaua de Centură a Capitalei.

Legenda Autostrada A3 (Bucureşti - Ploieşti) la intersecţia cu strada Petricani şi cu strada Fabrica de Glucoză FOTO Eduard Enea

Cei care vor intra dinspre centură pe prima autostradă urbană din România trebuie să ştie că aceasta, la început, va avea 3 benzi, ulterior se va îngusta la 2 benzi. Viteza maximă de deplasare va fi de 100 de km pe oră. Autostrada se va termina în strada Petricani, unde va fi instalat un semafor provizoriu, până când va fi lărgită la patru benzi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite