Autovehicule şi echipamente pentru liber-profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii - persoane fizice - autorizaţi să desfăşoare activităţi economice independente, dar şi organizaţiile profesionale nonprofit pot accesa împrumuturi pentru a cumpăra

Întreprinzătorii - persoane fizice - autorizaţi să desfăşoare activităţi economice independente, dar şi organizaţiile profesionale nonprofit pot accesa împrumuturi pentru a cumpăra autovehicule sau diverse utilaje, special constituite cu această destinaţie de către băncile comerciale.

În categoria solicitanţilor eligibili pot intra: * asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent, potrivit Legii 300/2004 şi Normelor Metodologice de aplicare a acesteia; * notarii publici care desfăşoară activităţi independente conform prevederilor Legii nr. 36/1995 privind notarii publici şi activitatea notarială; * medicii, farmaciştii şi celelalte categorii de liber-profesionişti autorizaţi potrivit statutului profesional; * avocaţii organizaţi în cabinete individuale de avocatură sau societăţi civile profesionale care îşi exercită profesia în temeiul Legii nr. 51/1995 republicată; * fermierii agricoli organizaţi în diferite forme de asociere simple, fără personalitate juridică, potrivit Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura; * asociaţiile nonprofit, asociaţiile profesionale etc. - orice tip de colectivităţi organizate conform prevederilor legale şi statutului propriu, fără personalitate juridică.

Creditul se poate acorda pentru finanţarea achiziţionării de autovehicule (cu vechime sub opt ani) sau pentru finanţarea achiziţionării de utilaje.

Aportul propriu al beneficiarului trebuie să fie de minimum 20% din valoarea bunurilor achiziţionate. Suma maximă acordată se calculează pe baza necesităţilor solicitantului şi a veniturilor realizate. În funcţie de specificul fiecărei operaţiuni, se acceptă de regulă garanţii reale (ipotecă ori gaj) şi/sau personale oferite de solicitant sau de către terţi. Nivelul dobânzii şi al comisioanelor se negociază în funcţie de specificul fiecărei operaţiuni, de perioada de creditare şi de situaţia solicitantului. De regulă, aceste programe de creditare nu au termen-limită, clienţii putând să le acceseze în orice perioadă a anului.

Exemplu de utilizare

- La o casă de avocatură a apărut necesitatea dotării cu autoturisme de serviciu, pentru mai multă operativitate în prestarea serviciilor de asistenţă juridică

- Administratorii organizaţiei se vor prezenta la ofiţerul de credite al băncii cu o documentaţie din care să rezulte eligibilitatea pentru accesarea împrumutului destinat persoanelor autorizate să desfăşoare activităţi independente

- Autovehiculele astfel achiziţionate vor avea o vechime mai mică de opt ani.

Avantajul acestui tip de creditare constă în posibilitatea obţinerii în timp util a unor dotări necesare fluentizării activităţilor şi bunului mers al afacerilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite