Autostrada urbană. Cum se circulă pe noua şosea de mare viteză VIDEO

Autostrada
urbană. Cum se circulă pe noua şosea de mare viteză VIDEO

FOTO Alexandra Cheroiu

„Autostrada urbană”, cum a fost supranumit ciotul de 6,5 kilometri din Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, a fost inaugurată vineri seară şi şoferii au postat filmuleţe pe Facebook cu noua experienţă de a merge pe drumul de mare viteză. Cei care care vin din Ploieşti pot intra acum direct în Capitală, urmând să se oprească într-un semafor din Pipera, în Şoseaua Petricani.

Şoferii au vrut să imortalizeze noua experienţă de a merge pe autostrada a cărei construcţie a început acum 11 ani şi jumătate.
 
 
Autostrada se opreşte într-un semafor în Şoseaua Petricani, soluţie agreată cu Primăria Capitalei. Autorităţile spun că a fost singura soluţie găsită de autorităţi, fiind luate în calcul şi un sens giratoriu sau un pasaj peste Şoseaua Petricani.
 
Cei 3,2 km din Autostradă, de la Şoseaua Popasului până la Centură, au fost finalizaţi din 2015. În 2015, a fost contractată şi construcţia ultimilor 3,3 km din A3 spre Capitală, între Şoseaua de Centură şi Şoseaua Petricani. Aceştia aveau termen de finalizare noiembrie 2017. Contractul a fost atribuit Asocierii Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA.
 
Autostrada urbană, cum a fost denumită ea pentru că intră până în Capitală, se va descărca în Şoseaua Petricani printr-o intersecţie în „T”, semaforizată, iar pe parcurs va avea şi un giratoriu la intersecţia cu strada Gherghiţei, potrivit HotNews. Pe cei 6,5 km autostrada va avea trei benzi pe sens, fără bandă de urgenţă, va trece peste linia CFR Bucureşti - Constanţa şi va mai avea un nod rutier cu strada Popasului.
citeste totul despre: