Autostrada Transilvania: A fost deschisă circulaţia pe lotul Târgu Mureş-Ungheni. Câţi kilometri de autostradă are România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulatie deschisă pe Lotul Targu Mures - Ungheni, Foto: Facebook Ministerul Transporturilor
Circulatie deschisă pe Lotul Targu Mures - Ungheni, Foto: Facebook Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat, luni, deschiderea circulaţiei pe un nou sector al Autostrăzii Transilvania: de la Târgu Mureş la Ungheni.

Potrivit sursei citate, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeş şi Alba Iulia, dar şi cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare şi va creşte gradul de siguranţă rutieră.

„Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă şi 4,7 kilometri la profil de drum naţional cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!", a anunţat, pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Ministrul a reamintit că, în data de 20 decembrie, urmează să se deschidă circulaţia şi pe noul Drum de legătură dintre Podul Prieteniei, Vama Giurgiu şi DN15.

„La ora actuală, în România se circulă pe 940,99 km de autostradă.”, precizează reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Aceştia au oferit şi câteva informaţii suplimentare despre proiect.

„Proiectul Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni a presupus construcţia unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km şi a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km. 

Drumul de legătură porneşte de la Târgu Mureş şi face joncţiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.

Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit Ordinul de începere pentru execuţie în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.”, precizează sursa citată.

Conform datelor publicate de Ministerul Transporturilor, valoarea proiectului este de 192.06 mil. lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29.05.2020. 

Perioada de de garanţie a lucrărilor este de 9 ani. 

Contractul a prevăzut inclusiv construcţia a 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite