Patru ani de zile pentru 13,17 km din Autostrada Sibiu–Piteşti. La şes VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
a1 sibiu pitesti

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat duminică, la Palatul Victoria, contractul de proiectare şi execuţie a unei bucăţi de 13,17 km din Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea cea mai uşor de construit din cele 5, aceasta urmând să fie realizată de austriecii de la Porr Construct.

Considerat de Executiv „cel mai important proiect rutier al României”, contractul are o valoare de aproape 613 milioane lei, fără TVA, şi urmează a fi derulat pe o perioadă de 4 ani, din care unul pentru proiectare şi 3 pentru execuţie.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa (13,17 km), Boiţa – Cornetu (34,33 km), Cornetu – Tigveni (35,30 km), Tigveni – Curtea de Argeş (9,86 km ) şi Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km), va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Costul total al construcţiei este estimat la 7,5 miliarde de lei.

CNAIR: 70 km sunt chiar în munţi

Secţiunile 2 şi 3 ale Autostrăzii Sibiu – Piteşti par să creeze probleme autorităţilor, CNAIR fiind nevoit să ceară studii geotehnice suplimentare. „Trebuie să vedem dacă există probleme în teren, care sunt condiţiile de construire a autostrăzii. În baza acestor studii geotehnice suplimentare vom întocmi caietul de sarcini, licitaţia urmând să fie organizată cel mai probabil în 2020”, a declarat pentru „Adevărul”  Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Acesta a explicat că Secţiunea 4 a fost deja scoasă le licitaţie, demarându-se procedurile şi pentru Secţiunea 5 a autostrăzii. 

Deşi Secţiunea 1 este cea mai scurtă dintre cele cinci şi parcurge terenuri puţin denivelate, fiind vorba despre o zonă colinară, semnarea contractului pentru realizarea Secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti este considerată o realizare de autorităţi, în condiţiile în care licitaţiile sunt contestate frecvent, ducând la întârzieri cumulate de 25 de ani din 2017 încoace, a adăugat Şerbănescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite