Autostrada A1 Sibiu – Piteşti: A început asfaltarea lotului Sibiu – Boiţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură Video
Foto: Captură Video

Pasionaţii de infrastructură au postat, marţi, noi imagini de pe şantierul primului lot al Autostrăzii A1, Sibiu – Piteşti, anunţând că a început aşternerea primului strat de asfalt.

„Azi au demarat lucrările de aşternere a primului strat de asfalt de la km 9 înspre km 0. Dat fiindcă azi au început aceste lucrări atât de aşteptate de toată lumea, ele au demarat cu multă emoţie şi stress, pentru că toată lumea dorea ca această acţiune să meargă ca unsă.”, a transmis  Ioan Adrian Gica.

La sfârşitul lunii septembrie, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov anunţau că progresul fizic al şantierului pentru construirea Lotului 1 din Autostrada Sibiu - Piteşti a depăşit 50%.

„Progresul fizic al şantierului pentru construirea Lotului 1 din Autostrada Sibiu - Piteşti a depăşit 50%. Antreprenorul lucrează pe toate fronturile dar cea mai mare concentrare de forţe este în zona viaductului Tălmăcel şi la excavaţiile din jur.”, a transmis sursa citată pe Facebook.

În urmă cu câteva luni, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa: „De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu şi Boiţa este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri şi cu o înălţime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat şi executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu”, a scris pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, segmentul Sibiu-Boiţa mai cuprinde:

- încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri şi lung de 400 de metri;

- 2 noduri rutiere;

- 2 spaţii de servicii;

- 27 de poduri şi pasaje;

- tot atâtea podeţe.

Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

A1 Sibiu - Boiţa - 13,17 km

Constructor: Porr Construct

Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)

Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuţie)

Începere lucrări: aprilie 2020 (ordin de începere pe 30 martie 2020)

Mixtură asfaltică: >181.000 tone,

Beton: >88.000 m³

Armătură: >12.000 tone,

Foraje: > 15.000 m,

Grinzi prefabricate: 393 bucăţi,

Poduri şi pasaje: 27 bucăţi,

Podeţe: 27 bucăţi,

Un viaduct cu 10 deschideri: 414,70 m lungime,

Un viaduct cu 8 deschideri: 651,40 m lungime,

Două spaţii de servicii,

Un centru de întreţinere şi coordonare,

Două noduri rutiere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite